McDonald's a vandut pahare contaminate cu cadmiu

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 18:53
2943 citiri
McDonald's a vandut pahare contaminate cu cadmiu

Paharele cu personajul Shrek, vandute la McDonald's in SUA, au fost retrase de pe piata incepand de vineri, dupa ce s-a descoperit cadmiu in vopseluri. Pana acum au fost retrase 12 milioane de pahare din toata tara.

Acest incident a sporit ingrijorarile parintilor cu privire la contaminarea copiilor cu cadmiu provenit din jucariile ieftine importate. Cadmiu a fost gasit mai ales in loturile de bijuterii pentru copii, potrivit Washington Post.

Comisia Americana a Sigurantei Produselor a avertizat populatia sa inceteze imediat folosirea paharelor, iar McDonald's a declarat ca va posta instructiuni pe site saptamana viitoare cu privire la despagubiri.

Paharele erau vandute la pretul de 2 dolari bucata, ca parte a campaniei promotionale pentru filmul "Shrek Forever After" si erau disponibile in patru variante infatisand personajele Shrek, Printesa Fiona, Puss in Boots si Donkey.

Comisia Americana a Sigurantei Produselor a declarat ca "expunerea pe termen lung la cadmiu poate provoca efecte adverse asupra sanatatii". Cadmiul este cunoscut ca un cancerigen, poate provoca probleme cu rinichii si poate dauna oaselor, potrivit specialistilor.

In cazul paharelor cu Shrek, pericolul era in expunerea pe termen lung la niveluri scazute de cadmiu, din vopseaua ce se putea lua pe degetele copiilor. De pe degete, ea putea ajunge usor in gura si apoi in tot corpul.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#McDonalds pahare cadmiu, #Shrek, #McDonalds produse, #McDonalds vanzare , #stiri McDonalds