McDonald's, data in judecata pentru Happy Meal

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 13:03
4412 citiri
McDonald's, data in judecata pentru Happy Meal

Compania McDonald's ar putea fi data in judecata de o organizatie pentru protectia consumatorului din Statele Unite, fiind acuzata ca se foloseste de jucarii pentru a ademeni copiii in restaurantele sale.

Centrul pentru Stiinta in Interes Public a anuntat ca va da in judecata gigantul fast-food in cazul in care acesta nu va scoate jucariile din promotiile sale, informeaza The Telegraph.

Organizatia acuza McDonald's ca utilizeaza practici comerciale "incorecte si inselatoare", care incalca legile de protectie a consumatorului in statele din Massachusetts, Texas, California, New Jersey si Washington.

McDonald's a vandut pahare contaminate cu cadmiu

Stephen Gardner, directorul Centrului, a declarat ca "McDonald's reprezinta strainul care ademeneste cu bomboane copiii iesiti la joaca. Are o strategie infioratoare, care ar trebui oprita".

"McDonald's se foloseste de jucarii pentru a submina autoritatea parintilor si pentru a exploata mintile nedezvoltate inca ale copiilor", a adaugat el.

McDonald's: Paharele periculoase cu Shrek nu exista in Romania

In ultimii ani, organizatia a dat in judecata zeci de companii americane. Spre exemplu, compania Kellogs a fost nevoita, in 2006, sa mareasca valuarea nutritiva a cerealelor destinate copiilor.

In replica la acuzatiile aduse, vicepresedintele Departamentului de Comunicare al companiei fast-food, William Whitman, a declarat ca jucariile oferite de McDonald's nu incalca nicio lege.

"Suntem mandri de Happy Meal-uri, ce ofera clientilor mancare si jucarii la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta. Jucariile sunt o parte din experienta minunata pe care familiile o au la restaurantele noastre", a spus William Whitman.

Reclama cu un tanar homosexual, la McDonald's (Video)

Cea mai recenta promotie a Happy Meal consta in figurine ale personajelor din animatia "Shrek Forever After 3D".

Centrul pentru Stiinta in Interes Public s-a sesizat la cateva saptamani dupa ce Silicon Valley a cerut interzicerea jucariilor la Happy Meal si alte promotii destinate copiilor.

Citeste si:
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
inistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, 28 mai, că în prezent există litigii în care diverse firme cer CNAIR aproape un miliard de euro pentru nerespectarea unor clauze...
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă, 28 mai, o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de sprijinul...