Rusia a inchis patru restaurante McDonald's din Moscova

Joi, 21 August 2014, ora 12:08
3921 citiri
Rusia a inchis patru restaurante McDonald's din Moscova

Rusia a decis sa inchida temporar patru restaurante McDonald's din Moscova, invocand faptul ca incalca masurile sanitare.

Intrebat daca aceasta masura are legatura cu sanctiunile impuse de Occident, un oficial de la Moscova a refuzat sa comenteze, informeaza abc.net.au.

Printre restaurantele vizate se numara si primul deschis in Rusia, despre care compania sustine ca este cel mai frecventat din lume.

Inca din iulie, burgerii si shake-urile care se vand la McDonald's au intrat in atentia Protectiei Consumatorului din aceasta tara (Rospotrebnadzor).

"Am identificat incalcari ale normelor sanitare care pun sub semnul intrebarii calitatea produselor si siguranta consumatorilor, in intreaga retea McDonald's", a declarat atunci Anna Popova, sefa acestei institutii.

Burgerii si shake-urile de la McDonald's, victime colaterale ale conflictului SUA - Rusia

Agentia a cerut instantei interzicerea comercializarii produselor McDonald's dupa o inspectie efectuata in luna iunie, la finalul careia inspectorii au decis ca produsele, printre care Filet-o-Fish, Cheeseburger si Chicken Burgers, dar si shake-urile sau inghetata, au valori nutritionale inselatoare pentru consumatori.

Mai mult, inspectorii spun ca au constatat ca sandvisurile cu salata Caesar si legume sunt contaminate cu o bacterie, putand genera toxiinfectii alimentare.

C.P.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Rusia inchis restaurante McDonalds, #Rusia inchis McDonalds, #Rusia McDonalds , #stiri McDonalds