Angajatii de la Laminorul Braila, fost combinat al Mechel, se pregatesc de proteste

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 20:58
1830 citiri
Angajatii de la Laminorul Braila, fost combinat al Mechel, se pregatesc de proteste
Foto: Arhiva

Sindicalistii din Laminorul Braila au anuntat declansarea unor proteste, inclusiv in fata Ambasadei Ruse de la Bucuresti, ca urmare a situatiei incerte in care se afla societatea, dupa vanzarea acesteia de catre Mechel.

Presedintele Sindicatului Metal 94, Constantin Iarca, spune ca angajatii si-au pierdut orice speranta legata de redresarea societatii si ca singura sansa de salvare o constituie declansarea procedurii de insolventa.

"Am realizat ca nu mai avem nicio sansa. Am avut suficienta rabdare sa vedem cum se deruleaza lucrurile aici, in unitate, cu noul patron. Stiu ca s-a facut o proiectie de buget pentru o eventuala reluare a activitatii de productie in uzina si s-a trimis la patron, insa cifrele trecute acolo sunt nerealiste, cu mult costurile reale. E simplu praf in ochi pentru ca pana la urma, chiar si asa, cu sumele mici, de unde sa aiba patronul 8 sau 9 milioane de euro pentru repornirea activitatii?

Intre timp, toti sunt cu ochii pe fierul vechi din uzina pentru valorificare. Ba am mai aflat ca si lotul de teren de la Dunare ar fi fost vandut. Lucrurile sunt clare pentru mine: singura sansa de salvare a uzinei si de asigurare a salariilor este insolventa, drept pentru care vom accelera lucrurile pe aceasta varianta", a sustinut Constantin Iarca.

Proteste la Mechel Campia Turzii: Peste 100 de fosti angajati striga "Guvernul doarme"

El a mai precizat ca o parte dintre salariati privesc cu neincredere aceasta idee, insa ei prefera intrarea in insolventa unei vanzari la feir vechi a combinatului.

Actiunile de protest vizeaza pichetarea sediului Prefecturii Braila, incepind cu data de 15 martie, iar la finele lunii este programata pichetarea sediului Ambasadei Ruse.

Colegii lor de la combinatul Mechel Campia Turzii au anuntat ca vor face proteste in fiecare zi din aceasta saptamana.

Laminorul Braila a facut parte din grupul rus Mechel, inainte ca acesta sa transfere actiunile detinute la toate cele 5 combinate siderurgice din Romania catre Invest Nikarom SRL Bucuresti, pentru 230 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#proteste Mechel Braila, #proteste Laminor Braila, #proteste angajati Laminor Braila, #proteste angajati Mechel , #angajati
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Nu mai e mult pana la proteste nationale.