Fostii angajati ai Mechel, ajutor de peste 3,5 milioane de euro de la UE

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 13:42
2161 citiri
Fostii angajati ai Mechel, ajutor de peste 3,5 milioane de euro de la UE

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat, joi, raportul eurodeputatului PMP Siegfried Muresan, prin care vor fi alocate 3,57 milioane euro pentru sprijinirea lucratorilor disponibilizati de la combinatul Mechel.

Conform unui comunicat, finantarea, provenita din Fondul European de Ajustare la Globalizare, va contribui la implementarea unor masuri de conversie profesionala, mentorat la locul de munca sau stagii pentru 1.000 dintre persoanele care au ramas fara locuri de munca dupa ce grupul rus Mechel a decis sa sisteze activitatea in Romania, in anul 2012.

Situatie disperata la Mechel: Angajatii ameninta ca-si dau foc

Fondurile vor ajunge in Romania dupa ce plenul Parlamentului va aproba acest raport in sesiunea plenara din 15-18 septembrie si dupa votul in Consiliul de ministri.

Cea mai mare parte a acestora va fi folosita pentru infiintarea unei cooperative sociale care va angaja in prima faza 250 dintre fostii angajati de la combinatul de sarma.

Ponta: Nu putem interveni la Mechel, e societate privata 100%

Potrivit europarlamentarului PMP, votul este cu atat mai important cu cat va contribui la sprijinirea unei initiative inedite, care nu a mai fost implementata cu fonduri UE, aceasta cooperativa sociala urmand sa fie detinuta chiar de catre angajati.

Grupul rus Mechel a vandut, in februarie 2013, pentru pretul simbolic de 230 de lei (52 de euro) combinatele metalurgice pe care le detinea in Romania, puternic indatorate, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa.

Un sfert din angajatii Mechel Targoviste vor fi concediati

La sfarsitul lui 2011, grupul Mechel s-a confruntat, in cadrul operatiunilor din Romania, cu dificultati financiare ca urmare a pierderilor cauzate de preturile nefavorabile de pe pietele europene ale otelului. Societatea Mechel Campia Turzii a instituit o serie de masuri vizand reducerea costurilor cu personalul, dar acestea nu au dus la remedierea dificultatilor financiare ale intreprinderii, care a decis sa initieze concedieri colective.

Citeste si:
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Adică, Rușii știau dinainte ce urmează, de-au falimentat firmele