Noi disponibilizari la Mechel Campia Turzii: alti zeci de angajati, dati afara

Joi, 04 Iulie 2013, ora 15:41
1130 citiri
Noi disponibilizari la Mechel Campia Turzii: alti zeci de angajati, dati afara

Administratorul judiciar al combinatului Mechel Campia Turzii, care a intrat in insolventa in luna aprilie, a dispus disponibilizarea a 148 dintre cei circa 360 de angajati ai societatii, masura fiind anuntata de liderul de sindicat, Ioan Pascu, potrivit caruia decizia este "ilegala".

Sute de angajati, disponibilizati de la Mechel Campia Turzii

Liderul de sindicat de la Mechel Campia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, joi, ca angajatii au fost instiintati, miercuri, ca vor primi preavizele incepand de vineri.

"Administratorul judiciar al Mechel Campia Turzii a dispus disponibilizarea a 148 dintre cei circa 360 de angajati ai combinatului. Oamenii au fost instiintati miercuri ca vor primi vineri si luni previzele. Decizia este una ilegala si incalca toate procedurile legale, in conditiile in care nu a fost prezentat un plan de reorganizare a combinatului. Administratorul judiciar nu a motivat deloc decizia de concediere, aceasta neavand, din punctul nostru de vedere, nicio justificare economica", a spus Pascu.

Liderul de sindicat a subliniat ca, in conformitate cu contractul colectiv de munca, angajatii concediati de la Mechel Campia Turzii vor trebui sa primeasca trei plati compensatorii.

Mechel Campia Turzii da afara 800 de oameni

Potrivit lui Pascu, vineri dimineata, va avea loc la Prefectura Cluj o intalnire a prefectului Ioan Gheorghe Vuscan cu conducerea sindicatului si cu reprezentantii administratorului judiciar pentru Mechel Campia Turzii, in vederea gasirii unei solutii care sa impiedice concedierea celor 148 de angajati.

In aprilie, Tribunalul Comercial Cluj a aprobat intrarea in insolventa a combinatului, in urma unei cereri formulate de debitoarea Mechel Campia Turzii si de circa zece creditori. Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Comercial Cluj, Flaviu Motu, in urma acestei decizii, se va intra intr-o procedura care are ca scop recuperarea creantelor si oprirea acumularii de noi pierderi. El spunea ca a fost numit si un administrator judiciar, o firma din Bucuresti, care va analiza cele doua posibilitati care exista, de reorganizare judiciara a combinatului sau de declarare a falimentului.

Combinatul siderurgic Mechel Campia Turzii, intrat in insolventa in luna aprilie, si-a reluat, in 20 mai, activitatea de productie.

Sute de disponibilizari la Mechel: Se anunta noi proteste

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#disponibilizari Mechel Campia Turzii, #concedieri Mechel Campia Turzii, #angajati Mechel concediati , #angajati