Proteste continue la Mechel Campia Turzii - muncitorii concediati au venit cu copiii lor (Video)

Marti, 19 Martie 2013, ora 11:33
1498 citiri
Proteste continue la Mechel Campia Turzii - muncitorii concediati au venit cu copiii lor (Video)

Muncitorii concediati colectiv de la Mechel Campia Turzii au reluat, marti, protestele fata de neplata celor trei salarii compensatorii datorate de patronatul rus si au venit impreuna cu copiii lor, pentru a reaminti, astfel, conducerii intreprinderii ca se gasesc intr-o situatie disperata, fara bani pentru minimum necesar supravietuirii zilnice.

Oamenii afirma ca blocheaza si marti drumul E60, prin traversarea neintrerupta, intre orele 10.00 si 12.00, a tronsonului care trece prin fata combinatului. Ei sustin ca vor veni zilnic, pana vineri, in fata combinatului, pentru a-si manifesta revolta fata de desconsiderarea drepturilor lor legale de catre Mechel si Invest Nikarom.

Angajatii Mechel Campia Turzii au blocat drumul E60

Luni, in cea de-a 14-a zi a protestelor autorizate de Primarie, un reprezentant al conducerii Mechel le-a spus muncitorilor ca nu le poate preciza vreun termen pentru plata salariilor compensatorii, desi cunosc faptul ca situatia lor este extrema.

Vineri, 15 martie, conducerea intreprinderii anuntase ca in aceeasi zi in contul bancar al fabricii vor intra sumele necesare efectuarii platilor, insa muncitorii au constatat ca pe cardurile lor nu a fost depus niciun leu.

Si Prefectura Cluj anuntase, vineri, ca actionarul Victor Chumakov al Invest Nikarom, noul actionar al fabricii, ii asigura pe muncitorii concediati ca isi vor primi salariile compensatorii incepand cu 15 martie, banii provenind din vanzarea de certificate de emisii de bioxid de carbon si din valorificarea fierului vechi aflat in combinatul din Campia Turzii, in urma contractului incheiat cu firma Remat Invest.

Cu toate acestea, platile nu au fost facute, iar cei 720 de muncitori concediati colectiv in luna februarie spun ca vor recurge la gesturi extreme.

Un fost angajat al combinatului Mechel Campia Turzii s-a sinucis, la inceputul lunii martie, el aflandu-se printre cei disponibilizati.

Mechel a vandut toate combinatele detinute in Romania pentru suma de 230 de lei catre firma Nikarom, controlata de oameni de afaceri rusi, tranzactia avand loc la sfarsitul lunii februarie.

De la jumatatea anului trecut, au fost concediate, in total, 1.700 de persoane.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...