Un fost combinat Mechel isi reia productia

Luni, 28 Iulie 2014, ora 12:01
3048 citiri
Un fost combinat Mechel isi reia productia
Foto: laminorulbr.ro

Laminorul Braila, fost combinat Mechel, va reincepe productia in data de 4 august 2014.

Intreprinderea nu a mai avut activitate din decembrie 2012, a intrat in conservare, iar din cei peste 300 de angajati, au fost pastrati circa 20 pentru a asigura mentenanta si paza.

Invest Nikarom, actualul proprietar, a luat decizia repornirii productiei la o capacitate care sa corespunda comenzilor contractate, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

AFP: Vanzarea combinatelor Mechel din Romania, o noua lovitura pentru siderurgia europeana

"Astfel, este planificata pentru prima campanie o cantitate totala de 10.000 de tone, jumatate fiind produse din gama lat cu bulb (necesar santierelor navale), iar jumatate fiind profile usoare si mijlocii (destinate mai ales industriei constuctiilor). Materia prima, tagla, va fi asigurata din productia curenta a COS Targoviste", au anuntat reprezentantii Invest Nikarom.

Pentru reluarea activitatii sunt angajate 234 de persoane, care vor participa la pornirea si deservirea liniilor de laminare. 128 de persoane executa deja lucrarile necesare pentru reparatii, revizii si pregatirea instalatiilor.

"In functie de rezultatele obtinute dupa prima etapa de productie, se va decide strategia pentru perioada care urmeaza. Aceasta depinde in buna masura si de cererea reala a pietii, mai ales pentru produsele specifice acestei intreprinderi - produse din gama lat cu bulb", potrivit sursei citate.

In martie 2013, Mechel a vandut cele cinci uzine pe care le detinea in Romania (Campia Turzii, Targoviste, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste) firmei Invest Nikarom, care avea atunci trei angajati si o cifra de afaceri de 340.000 de euro, dupa cum aratau datele Ministerului de Finante.

Valoarea tranzactiei a fost una simbolica: 52 de euro.

C.P.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...
Comentarii