Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tribunalul a aprobat insolventa pentru Mechel Campia Turzii

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 18:27
1482 citiri
Tribunalul a aprobat insolventa pentru Mechel Campia Turzii

Mechel Campia Turzii a intrat in insolventa, in urma unei cereri depuse de societate si sapte creditori.

Tribunalul Comercial Cluj a aprobat, miercuri, cererea, informeaza Realitatea TV.

Datoriile combinatului sunt estimate la 580 de milioane de lei.

Pana in luna februarie a acestui an, la Mechel Campia Turzii au fost concediate aproximativ 1.700 de persoane. In prezent, combinatul are 380 de angajati, de la o singura sectie.

Fostii angajati de la Campia Turzii au protestat de la sfarsitul lunii februarie pentru ca nu si-au primit salariile compensatorii.

Luni, 15 aprilie 2013, conducerea companiei a anuntat ca s-a finalizat procesul de achitare a tuturor restantelor salariale la Mechel Campia Turzii. Astfel, actualii angajati au primit salariul restant, avansul pentru luna aprilie, dar si prima de Paste.

De asemenea, a fost achitat in intregime restul din suma aferenta salariilor compensatorii pentru persoanele disponibilizate in luna februarie 2013.

Sumele folosite provin din returnarea de TVA realizata recent de Guvernul Romaniei. Fondurile astfel obtinute au fost directionate cu celeritate catre achitarea integrala a restantelor salariale de la Mechel Campia Turzii.

In martie, grupul rus Mechel a decis sa vanda companiei Invest Nikarom combinatele metalurgice din Romania pentru suma simbolica de 230 de lei, in jur de 50 de euro.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Mechel insolventa aprobata tribunal , #insolventa