Vocea Rusiei: Nuland a venit la Bucuresti nu pentru statul de drept, ci pentru interesele americane (Video)

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 09:44
6339 citiri
Vocea Rusiei: Nuland a venit la Bucuresti nu pentru statul de drept, ci pentru interesele americane (Video)
Foto: international-issues.org

Postul de radio Vocea Rusiei a publicat un editorial al lui Valentin Mandrasescu in care acesta isi exprima bucuria pentru ingrijorarea in societatea romaneasca dupa vizita adjunctului secretarului american de stat, Victoria Nuland.

Editorialistul aseamana vizita acesteia unei descinderi intr-o colonie, in scopul apararii intereselor americane, intr-un text intitulat "Deficit de demnitate nationala", publicat pe varianta online in limba romana a Vocii Rusiei.

"Este simptomatic ca multi filoamericani si filobasisti sunt profund iritati atunci cand Romania este descrisa ca o colonie a SUA, insa in acelasi timp sustin dreptul SUA de a 'trage la raspundere' pe demnitarii statului roman", scrie Valentin Mandrasescu.

Intalnirile avute de emisarul american si motivele care au stat la baza acestei veniri sunt percepute de editorialistul Vocii Rusiei intr-o cheie amenintatoare. "Intr-o tara ce are o minima demnitate nationala este normal ca orice imixtiune a unei forte externe in politica interna sa fie interzisa si perceputa ca un afront grav", scrie acesta.

Editorialistul Vocii Rusiei, despre care nu se stie mare lucru si despre care se banuieste ca ar putea fi un rus cu un pseudonim romanesc, face insa si un dezacord grav intre subiect si predicat in felul in care il fac romanii.

"Tarile in care functionarii altor state au dreptul si posibilitatea de a da ordine presedintelui, premierului, procurorilor si judecatorilor nu este altceva decat o colonie", scrie Mandrasescu.

"Victoria Nuland a venit la Bucuresti nu pentru apararea statului de drept, ci pentru apararea intereselor americane si e firesc sa fie asa. Este nefiresc cand statutul de colonie este prezentat ca o mana cereasca, iar America este prezentata romanilor ca un Mos Craciun colectiv", continua editorialistul.

Atitudinea tot mai rebela a guvernului Victor Ponta privind angajamentele luate de Romania in fata partenerilor occidentali este perceputa de editorialistul Vocii Rusiei drept "o trezire, dupa decenii de somn".

"Intrebarea de odinioara 'Avem o tara. Ce facem cu ea?' s-a transformat in 'Suntem o colonie. Cum ne luam tara inapoi?'. Romania, dupa decenii de somn si existenta intr-o lume virtuala desenata de propagandistii americani, se trezeste si incepe sa vada lucrurile asa cum sunt ele. Bun venit in lumea reala, dragi romani!", se incheie editorialul publicat in varianta romana a Vocii Rusiei.

A.V.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Vocea Rusiei editorial Victoria Nutland, #Vocea Rusiei romania colonie americana , #agentii presa