Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Antena 3 ameninta doi jurnalisti cu plangere la Combaterea Discriminarii pentru "nazism"

Luni, 22 Februarie 2016, ora 15:53
7659 citiri
Antena 3 ameninta doi jurnalisti cu plangere la Combaterea Discriminarii pentru "nazism"
Foto: Ziare.com

Antena 3 va depune o reclamatie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), acuzand doi jurnalisti de "nazism" pentru comentariile acide facute la adresa participantilor la protestul fata de ANAF organizat, vineri, in Piata Constitutiei.

Cei vizati de reclamatie sunt jurnalistii Dan Tapalaga (Hotnews) si Malin Bot (Evenimentul zilei), a anuntat, duminica, Radu Tudor, realizator de emisiuni la Antena 3, relateaza Pagina de Media.

Jurnalistii care de o saptamana pledeaza pentru respectarea libertatii de exprimare prevazuta in Constitutie ii acuza pe contestatarii postului ca au transmis "mesaje de tip nazist", atunci cand au facut comentarii cu privire varsta inaintata a participantilor la actiunea organizata vineri de trustul Intact.

Antenele au iesit in strada, Fiscul le scoate sediile la licitatie: "Domnule Ciolos, Basescu este presedintele dvs!?"

In timp ce Dan Tapalaga este acuzat de discriminare pentru ca a folosit expresii precum "publicul vostru, demn de mila si compasiune", Malin Bot este reclamat pentru ca a dat share pe Facebook unei fotografii, alaturi de care a scris "Quod erat demonstrandum... (ceea ce era de demostrat - n.red.) ".

Foto: site Antena3

In plus, Radu Tudor a postat si pe blogul sau anuntul cu privire la sesizarea CNCD, sub titlul "Intoleranta bolnava, de tip nazist, fata de sustinatorii Antena3!".

"Expresii folosite de numitul Dan Tapalaga (Hotnews.ro) in legatura cu miile de participanti la intalnirea din Piata Constitutiei si cu telespectatorii Antena 3. Pentru aceste afirmatii ale individului si camarazilor lui de mentalitate va fi sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii:

  • "atmosfera de mort"
  • "spirala cu pensionarii"
  • "entuziastul public de varsta a treia"
  • "fetele amaratilor din piata Constitutiei"
  • "publicul vostru, demn de mila si compasiune"
  • "protestului cu rugaciune colectiva"
  • "scoateti cumva reclamele la Urinal. Nu prea poti incepe revolutii eliberatoare cand publicul tau merge cam des la toaleta"

BOT SI "DOVADA CATENA"

Un alt individ marcat de mentalitati naziste, un mare basist, Malin Bot de la Evenimentul zilei, pozeaza dovada faptului ca sustinatorii nostri sunt batrani si bolnavi: au punga cu medicamente Catena in mana la miting!

ZOSO, ACELASI BASIST CU MENTALITATE NAZISTA", a postat Radu Tudor pe blogul sau.

Iohannis se dezice de Antena 3: Am inteles mesajul via Facebook. Nu sunt apropiat de aceasta televiziune

Intr-o interventie telefonica la B1 TV, Csaba Asztalos, presedintele CNCD, a declarat luni dupa-amiaza ca nu s-a depus nicio sesizare pana acum.

"Nu a fost depusa, nu a fost inregistrata o astfel de plangere pana in acest moment", a spus seful CNCD.

Intrebat daca enunturi precum cele enumerate mai sus pot fi considerate de factura nazista, Csaba Asztalos a zis ca nu se poate pronunta pe "plangeri ipotetice".

"M-as ante-pronunta. Pot doar sa fac referire la procedura pe care o urmam in cazul unor plangeri. Vom cita partile, partile au posibilitatea sa isi expuna punctul de vedere, dupa care se va realiza un raport si se va dezbate in colegiul director compus din 9 membri. Analizam limitele libertatii de exprimare potrivit jurisprudentei CEDO.

E singura declaratie pe care pot sa o fac in legatura cu o posibila plangere", a declarat presedintele CNCD.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Antena3 sesizare CNCD jurnalisti, #Radu Tudor Tapalaga Bot nazisti , #Antena 3