Antena 3, ingrijorata ca DNA s-ar putea muta in sediul postului

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 11:45
12994 citiri
Antena 3, ingrijorata ca DNA s-ar putea muta in sediul postului

Adrian Ursu, directorul editorial al Intact, se arata ingrijorat de posibilitatea ca Directia Nationala Anticoruptie sa doreasca sa se mute in sediul postului de televiziune Antena 3.

Adrian Ursu a reactionat miercuri seara, la Antena 3, la interviul dat de Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, pentru Ziare.com, in care aceasta spunea ca DNA are nevoie de un sediu mai mare. El a spus ca, dupa lectura interviului, a inteles ca sefa DNA "nu exclude varianta de a se muta chiar aici in sediul Antena 3".

"Deci va asteptam si maine in sediul DNA, la emisiunile Antenei 3", a glumit Adrian Ursu, miercuri seara, adresandu-se publicului telespectator in emisiunea Danei Grecu.

In interviul dat Ziare.com, Laura Codruta Kovesi spune ca DNA merita o suplimentare de buget si un alt sediu, mai mare, argumentand ca institutia pe care o conduce aduce foarte multi ani la bugetul tarii.

"Unul dintre motivele invocate de Finante pentru neexecutarea hotararilor este ca nu se pot vinde imobile la pret bun de piata. Nu trebuie sa le vinzi. Multe institutii se plang ca nu au sedii. Si DNA are nevoie de un sediu mai mare. De ce sa platim chirie sau sa cumparam un sediu?

Sunt atatea imobile indisponibilizate care pot fi folosite pentru a fi date institutiilor publice, gradinite, scoli, poate spitale. O sa incerc anul acesta sa verific toate imobilele confiscate in baza dosarelor DNA pentru ca avem nevoie de un nou sediu si am sa fac demersuri sa il primim", a spus Laura Codruta Kovesi.

Intrebata daca ar fi interesata de sediul Intact, confiscat de stat odata cu condamnarea lui Dan Voiculescu in dosarul ICA, sefa DNA a precizat ca, din informatiile pe care le are, "bunurile si imobilele confiscate in acel dosar au fost trecute in proprietatea statului. Vom fi atenti cum vor fi gestionate".

ANAF a inceput procedurile de confiscare a imobilelor si terenurilor Grivco si Antena

Sediul din Baneasa in care functioneaza Antena 3 si sediul Intact aflat in apropiere au fost confiscate de stat dupa ce instanta l-a gasit vinovat pe Dan Voiculescu in dosarul ICA.

In dosarul ICA, DNA a stabilit un prejudiciu adus statului de 60 de milioane de euro.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...