Antenele, evacuate: CNA se intalneste joi cu reprezentantii trustului Intact

Joi, 18 Februarie 2016, ora 07:06
4747 citiri
Antenele, evacuate: CNA se intalneste joi cu reprezentantii trustului Intact
Foto: Arhiva Ziare.com

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) se vor intalni joi cu reprezentantii trustului Intact, din care fac parte Antena 1 si Antena 3, pentru a discuta despre implicatiile tehnice pe care le presupune faptul ca posturile TV vor ramane fara studouri, dupa ce Fiscul a decis evacuarea acestora.

Membrul CNA Gabriel Tufeanu a ridicat problema la inceputul sedintei de marti. El considera ca CNA si reprezentantii televiziunilor ar trebui sa poarte o discutie despre problema sediilor in care isi desfasoara activitatea, potrivit Mediafax.

"Ar trebui sa discutam cu Antena Group si ANAF sa vedem despre ce e vorba (...) daca au de unde sa emita (...) sa avem ambele pozitii (...) sa aflam ce facem noi in aceasta situatie (...) O decizie a instantei trebuie respectata intocmai", a punctat Gabriel Tufeanu.

Premierul Ciolos, chemat in Senat sa dea socoteala pentru evacuarea Antena 3

La randul sau, vicepresedintele Consiliului, Rasvan Popescu, a sustinut propunerea, lamurind ca CNA va trebui sa analizeze un eventual dosar de autorizare a unui nou studio, in cazul in care posturile TV vor depune astfel de documente. Daca Antena 3 si Antena 1 isi vor muta birourile, noul studio trebuie autorizat de CNA, conform legislatiei audiovizualului.

Prezenta la sedinta, avocata grupului Intact, Norina Ionescu, a spus ca la intalnirea de joi a CNA vor veni "reprezentantii managementului de top ai Antena Group, pentru discutii".

Pe de alta parte, membrul CNA Valentin Jucan a criticat programul Antena 3 de luni seara, care a constat in prezentarea unilaterala a punctului de vedere al trustului Intact referitor la evacuarea decisa de ANAF din sediile unde isi desfasoara activitatea.

In scandalul Antena 3 - ANAF intervine si CNA: Dezinformare si santaj public!

"Ceea ce face acum Antena3 se numeste DEZINFORMARE si SANTAJ PUBLIC. De ce? Fiindca Antena3 stia din august 2014, data hotararii judecatoresti ramasa definitiva, faptul ca trebuie sa isi gaseasca alt sediu. Au sperat ca vor fi tinuti in brate", scrie pe Facebook Valentin Jucan, membru CNA, care adauga ca va sesiza plenul Consiliului in legatura cu ceea ce a difuzat Antena 3 luni seara.

"Termenul pe care il au la dispozitie persoanele notificate este de 5 zile lucratoare de la data notificarii, asa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de Procedura Civila, cu modificarile ulterioare, se mentioneaza in comunicat (-ul ANAF - n.red.) ", mai explica Jucan.

Seara de luni la Antena 3 a fost dominata de fel de fel de acuzatii si scenarii pentru care s-a ajuns ca decizia instantei sa fie pusa intr-un final in aplicare.

In sprijinul acestor teorii au fost mobilizati toti angajatii Antenei 3, invitatii traditionali, personalitati care si-au aratat sustinerea fata de televiziune, telespectatori, parlamentari si chiar presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si fostii ministri ai Finantelor Eugen Teodorovici si Gheorghe Ialomitianu.

Printre principalele idei enuntate la postul de televiziune se numara aceea ca este "un atentat la libertatea de exprimare si cel mai grav atac la democratie de dupa 1989", avand in vedere ca termenul impus de ANAF este extrem de scurt si astfel este pusa in pericol emisia posturilor.

Verdictul cel mai extremist l-a dat Alessandra Stoicescu, realizatorul emisiunii "100 de minute", care a catalogat actiunea inspectorilor ANAF drept nici mai mult, nici mai putin decat "un act terorist".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#CNA Antena 3, #CNA intalnire Intact , #Antena 3
Comentarii
Poza cuiulluipepelea
cuiulluipepelea
rank 1
Poza 3195
3195
rank 5
Hai baieti afara si nu uitati sa inchideti usa si sa stingeti lumina