Antenele, obligate sa plateasca daune de 3,5 milioane de lei RCS pentru campania de defaimare

Vineri, 08 Aprilie 2016, ora 17:46
5957 citiri
Antenele, obligate sa plateasca daune de 3,5 milioane de lei RCS pentru campania de defaimare
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, in luna martie, ca Antenele trebuie sa plateasca RCS&RDS despaguburi de aproximativ 3,5 milioane de lei, in urma campaniei de denigrare a posturilor TV impotriva companiei de cablu.

Decizia nu este, insa, definitiva si poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), relateaza Paginademedia.ro.

In plus, CAB a stabilit ca Intact trebuie sa publice hotararea definitiva in cinci ziare ale trustului, dar si pe posturile TV, timp de o luna.

Decizia din luna martie a judecatorilor a vizat procesul in care RCS&RDS a actionat in instanta televiziunile Intact, pentru campania de denigrarea lansata, in aprilie 2012, impotriva operatorului de telecomunicatii. Posturile TV au lansat numeroase atacuri la adresa RCS&RDS, dupa ce canalele au fost scoase de pe Digi - reteaua DTH a companiei, adica prin satelit.

"Constata caracterul ilicit al campaniilor de denigrare desfasurate de parate impotriva RCS in perioadele martie-iunie 2011 (referitoare la cererea de deschidere a procedurii insolventei si actiunea de daune de 60 milioane de euro formulate de Trustul Intact impotriva RCS) si aprilie - mai 2012 (in legatura cu scoaterea de catre RCS a posturilor de televiziune Antena 1, Antena 3 si Euforia Lifestyle din grila de programe aferenta platformei DTH Digi) ", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

In plus, instanta a obligat posturile TV la plata sumei de 3,5 milioane de lei cu titlu de daune morale, precum si "sa difuzeze dispozitivul hotararii timp de o luna de la data ramanerii irevocabile pe posturile de televiziune Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle, GSP si Antena International".

De asemenea, trustul Intact trebuie "sa publice hotararile in integralitate in 5 cotidiene de larga circulatie, respectiv: Jurnalul National; Gazeta Sporturilor; Evenimentul Zilei; Libertatea; Adevarul o data pe saptamana timp de o luna de la data ramanerii irevocabile a hotararii, precum si pe toate paginile de internet apartinand Trustului Intact timp o luna de la data ramanerii irevocabile a hotararii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antene daune RCS, #proces Antene RCS , #Antena 3