Asociatia Profesionistilor de Televiziune se agita dupa problemele Antenelor: Nimeni nu e la adapost

Marti, 16 Februarie 2016, ora 14:19
2889 citiri
Asociatia Profesionistilor de Televiziune se agita dupa problemele Antenelor: Nimeni nu e la adapost
Foto: Arhiva/Ziare.com

Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR) a transmis, marti, trustului Intact, care trebuie sa evacueze cladirile in care functioneaza cele 5 televiziuni ale familiei Voiculescu - Antena 1, Antena 3, Antena Star, Euforia TV, Zu TV, un mesaj de sustinere.

"Am asistat in aceste doua zile la un atac brutal al ANAF-ului impotriva unui post de televiziune. Desi putea alege o cale legala, constitutionala, prin care sa evite evacuarea silita, ANAF a preferat un ultimatum, garnisit cu trupe de comando, cu manifestari de ura si de violenta.

Nu este permis niciunei institutii a statului de drept sa actioneze ca in anii stalinismului, sa se razboiasca cu jurnalisti nevinovati, sa le incalce drepturile si locurile de munca.

Inca o institutie represiva s-a nascut ieri luni, 15 februarie 2016. Faptul ca la argumente si solutii se raspunde prosteste, cu asedii si agresiune, constituie in sine dovada ca puterea vinovata si compromisa nu mai face fata evenimentelor, este defazata de la regulile democratiei", se arata in mesajul transmis de Antena 3.

"In timp ce ticalosii si delapidatorii, devoalati sistematic de Antena 3, stau neclintiti in palatele lor, in arest la domiciliu si cu averile bine protejate, tinerii si talentatii jurnalisti de la Antena 3 sunt tratati ca niste infractori. Este grav, foarte grav. Nu stim cum isi va spala Romania obrazul in comunitatea europeana dupa un asemenea act rusinos.

Trebuie sa facem front comun impotriva acestor forte bezmetice care ne ameninta libertatea. Facem apel la toti jurnalistii sa-i sustina pe colegii lor atacati pentru ca pare-se nimeni nu este la adapost de lovituri de felul celor puse la cale impotriva Antenelor. Trebuie sa fim la inaltimea misiunii noastre, aceea de aparatori ai democratiei si libertatii de constiinta", se mai arata in mesajul APTR, transmis trustului Intact de Lucia Hossu Longin.

"Dragi colegi de la Antene, APTR va sustine si va imbarbateaza", este finalul mesajului APTR.

Mai multi reprezentanti ai ANAF au descins, luni, in cladirile din strada Garlei 1B si din Soseaua Bucuresti-Ploiesti 25-27, unde isi desfasoara activitatea cele 5 televiziuni ale familiei Voiculescu - Antena 1, Antena 3, Antena Star, Euforia TV, Zu TV. Cladirile au intrat in proprietatea statului roman ca urmare a sentintei din 2014, cand Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

ANAF cere Antena 3 sa evacueze sediul in 5 zile: Jale mare in direct cu Gadea, Badea, Ursu, Grecu

Instanta a decis recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro, cladirile in cauza urmand sa fie valorificate de ANAF, alaturi de alte bunuri ale familiei Voiculescu.

Prin diverse tertipuri avocatesti, cele 5 televiziuni au ramas in sediile lor pana in prezent.

Luni, cei de la ANAF au anuntat ca sediile respective trebuie evacuate in termen de 5 zile.

La scurt timp, postul Antena 3 si-a mobilizat toate vedetele si toti colaboratorii, printre care si politicieni, pentru a se apara.

In scandalul Antena 3 - ANAF intervine si CNA: Dezinformare si santaj public!

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a suplimentat, marti, ordinea de zi a sedintei de plen cu un punct in care a fost dezbatuta situatia posturilor de televiziune din trustul fondat de Dan Voiculescu carora ANAF le-a cerut evacuarea sediilor in termen de 5 zile.

Premierul Ciolos, chemat in Senat sa dea socoteala pentru evacuarea Antena 3

Dupa mai multe luari de cuvant in favoarea postului Antena 3, atat de la PSD, cat si de la PNL si ALDE, Tariceanu a supus la vot invitarea premierului Dacian Ciolos pentru a da lamuriri in plenul Senatului cu privire la actiunea ANAF.

Antenele, evacuate - Tariceanu: Romania, condusa de forte oculte. Fost ministru al lui Ponta: Nu as fi acceptat asta!

Cu 70 de voturi "pentru", 3 abtineri si 2 voturi "impotriva", propunerea a fost votata, urmand ca Dacian Ciolos sa fie invitat oficial miercuri dimineata, inainte de sedinta de guvern, la sedinta de plen a Senatului, pentru a da explicatii.

Marti, la pranz, biroul de presa al Guvernului a trimis programul premierului Dacian Ciolos pentru ziua de miercuri, in care nu figureaza prezenta acestuia la Senat si in care se precizeaza ca sedinta de guvern din aceasta saptamana se va tine joi, seful Executivului fiind plecat la Bruxelles.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#APTR mesaj sustinere Antena, #APTR mesaj sustinere Intact, #reactii evacuare Antena, #evacuare televiziuni Antena , #Antena 3