Fiica lui Voiculescu a primit un an si jumatate cu suspendare in dosarul de santaj. Amenda pentru Antena Group

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 15:36
13927 citiri
Fiica lui Voiculescu a primit un an si jumatate cu suspendare in dosarul de santaj. Amenda pentru Antena Group
Foto: Arhiva Ziare.com

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost achitat, miercuri, de magistratii instantei supreme, in dosarul de santaj Antena Group-RCS&RDS.

Decizia instantei supreme este definitiva.

Cea mai mare pedeapsa a primit-o directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu - patru ani si sase luni de inchisoare.

Camelia Voiculescu a primit un an si sase luni cu suspendare.

Judecatorii ICCJ au decis si achitarea lui George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si condamnarea la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru Serban Pop, fostul sef al ANAF.

In ceea ce priveste persoanele juridice SC Intact si Antena Group, au fost achitate pentru complicitate la santaj.

In cazul Antena Group, pentru santaj, s-a dispus aplicarea unei amenzi penale de 200.000 lei si publicarea sentintei timp de o luna, de zece ori, in intervalul 18.00-20.00.

In 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de inchisoare cu executare si pe Camelia Voiculescu la doi ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce Antena 3 si Intact Publishing au fost achitate.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata in 1 octombrie 2013, alaturi de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general Antena TV Group SA, de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si de fostul sef al ANAF Serban Pop.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrangere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al RCC-RDS, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.

Actele de constrangere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmatii legate de perspectiva declansarii unui scandal mediatic, dar si prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la presupuse fapte de coruptie in care ar putea fi implicat Ioan Bendei.

Anchetatorii sustin ca acest spot publicitar a fost realizat din dispozitia Cameliei Voiculescu si a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, si a fost difuzat in perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecventa de cinci ori pe zi (in total de 401 ori) de toate posturile TV apartinand SC Antena TV Group SA si SC Antena 3 SA.

Citește și:
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
În ultimele două săptămâni, opinia publică din România a fost inflamată de o informație lansată public de ministrul Sorin Grindeanu, potrivit căreia autoritățile din Ucraina ar face...
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
#Camelia Voiculescu condamnare dosar RDS , #Antena 3