In ce caz isi pierde Antena 3 licenta sau isi intrerupe emisia

Marti, 16 Februarie 2016, ora 18:20
7655 citiri
In ce caz isi pierde Antena 3 licenta sau isi intrerupe emisia

Valentin Jucan, membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), precizeaza care sunt conditiile in care postul Antena3 si-ar putea pierde licenta sau si-ar putea intrerupe emisia, dupa ce ANAF a cerut, luni, evacuarea sediului in termen de 5 zile.

"Astazi, membrii CNA au decis sa se intalneasca cu reprezentantii Antena3 pentru a discuta situatia noua in care se afla postul. Este un joc penibil prin care institutia este facuta pres in fata Antena3, de dragul scandalului de moment si a servilismului. Nu este nimic de discutat", a scris marti dupa-amiaza pe Facebook Valentin Jucan.

Acesta a precizat si ce trebuie sa faca reprezentantii postului de televiziune Antena3 in vederea mutarii sediului.

Astfel, primul pas este sa depuna la CNA dosarul prin care se solicita autorizarea noului sediu, dosar care, conform deciziei CNA nr 277 din 2013 trebuie sa contina mai multe documente, printre care grila de program pentru o perioada de o saptamana, dar si autorizatia tehnica de functionare a statiei de emisie si copia contractului de inchiriere sau a actului de proprietate pentru noile spatii.

Avand in vedere termenul scurt pe care il au la dispozitie, cei de la Antena 3 se pot muta in noul sediu, fara ca acesta sa fie autorizat de CNA, explica Valentin Jucan, caz in care, "conform Legii audiovizualului nr. 504 din 2002, republicata, art. 58, alin.1, Antena3 risca sa primeasca o somatie".

"Intotdeauna aceasta a fost decizia CNA pentru situatii similare", subliniaza Valentin Jucan.

ANAF cere Antena 3 sa evacueze sediul in 5 zile: Jale mare in direct cu Gadea, Badea, Ursu, Grecu

In scandalul Antena 3 - ANAF intervine si CNA: Dezinformare si santaj public!

De asemenea, dupa primirea somatiei, conform legii, "Antena3 are la dispozitie 30 de zile pentru depunerea documentelor".

"Deci, cu pretul unei simple somatii, se 'obtine' un nou termen de 30 de zile. Ce se intampla daca nici dupa aceste 30 de zile nu se depune documentatia pentru noul studio? In acest caz, Antena3 poate fi sanctionata cu amenda minima de 10.000 lei, conform art. 90, alin. 1, lit. 'h', din Legea audiovizualului", mai scrie acesta.

In plus, Valentin Jucan subliniaza faptul ca si daca Antena 3 se afla intr-o eventuala imposibilitate tehnica de a emite, nu va pierde licenta audiovizuala, pentru ca acest caz este reglementat de lege, care le da radiodifuzorilor posibilitatea interuperii emisiei pentru 90 de zile.

"Cu alte cuvinte, emisia Antena3 poate fi intrerupta NUMAI daca ei o doresc, iar licenta poate fi pierduta NUMAI daca depasesc acest termen, ceea ce nu este cazul de fata", afirma Valentin Jucan.

Premierul Ciolos, chemat in Senat sa dea socoteala pentru evacuarea Antena 3

Aberatia zilei: Senatul, facut pres in fata Antenei 3

ANAF a notificat oficial, luni, conducerea celor 5 televiziuni detinute de familia Voiculescu ca trebuie sa paraseasca cele doua cladiri in care isi desfasoara activitatea in prezent, pentru ca ele sa fie valorificate in vederea recuperarii prejudiciului de 60 de milioane de euro stabilit de instanta in dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare.

La scurt timp, vedetele postului au sustinut ca se incearca intreruperea emisiei, din ratiuni oculte.

Citeste si:
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de sâmbătă două hotărâri privind acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi scoaterea de...
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Instituţia Prefectului Bucureşti – condusă de Toni Greblă – i-a transmis, sâmbătă, primarului general Nicuşor Dan, că nu a susţinut „cu niciun prilej” că refuză să atace în...