Inspectorii ANAF, aparati intr-o scrisoare pentru Iohannis si Ciolos: Sunt injurati si agresati din cauza legilor proaste

Joi, 18 Februarie 2016, ora 18:44
5859 citiri
Inspectorii ANAF, aparati intr-o scrisoare pentru Iohannis si Ciolos: Sunt injurati si agresati din cauza legilor proaste
Foto: Facebook/ANAF

Functionarii publici sar in apararea colegilor de la ANAF, criticati in ultimele zile de la nivel inalt, inclusiv de premierul Dacian Ciolos si de presedintele Klaus Iohannis, ca ar fi actionat abuziv, luni, cand au intrat in birourile Antenelor.

Intr-o scrisoarea deschisa a Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP), adresata sefului de stat si prim-ministrului, se solicita o legislatie care nu lasa loc de interpretari, avand in vedere ca angajatii statului care se ocupa de executarile silite sunt uneori jigniti si chiar agresati fizic.

"Sindicatul National al Functionarilor Publici - SNFP critica lipsa asumarii responsabilitatii oamenilor politici de prim rang, fata de legile strambe si nedrepte pe care functionarii publici din cadrul ANAF trebuie sa le aplice.

Stimate domnule presedinte al Romaniei, stimate domnule prim-ministru, daca doriti un stat de drept, modificati legile in favoarea contribuabililor de buna-credinta si dati-ne posibilitatea, prin intermediul lor, sa ne luptam cu cei de rea-credinta, protejati-ne prin statute speciale, in fata acestora, pentru a putea colecta mai eficient taxele si impozitele atat de necesare finantarii domeniilor de interes national, precum sanatatea si invatamantului si, de ce nu, pentru a fi si noi, functionarii publici, apreciati de comunitate", se precizeaza in documentul transmis Digi 24.

Reprezentantii SNFP le reproseaza politicienilor ca se ascund in spatele functionarilor publici, in loc sa isi asume responsabilitatea pentru legile pe care ei insisi le-au aprobat.

"Este usor sa va ascundeti in spatele functionarilor publici, dand vina pe ei atunci cand un contribuabil precum un post de televiziune important, cu impact in conservarea sau stirbirea imaginii dumneavoastra, precum Antena 3, critica nedreptatea pe care o lege aprobata si promulgata de domniile voastre o creeaza, dar, mai greu este sa spuneti ca legea este proasta si ca dumneavoastra, prin aparatul guvernamental, obligati functionarii, in spatele carora ieri v-ati ascuns, sa o aplice", se mentioneaza in documentul citat.

Functionari ANAF, jigniti si agresati

SNFP subliniaza ca, "zilnic, functionarii publici, angajati ai ANAF, in exercitarea atributiilor de executare silita se confrunta cu situatii similare, sau poate chiar mai grave, generate de aplicarea legilor strambe, neprietenoase si greu de implementat. Injuriile, jignirile si uneori violenta fizica sunt mereu prezente in activitatea curenta a functionarilor publici cu atributii in impunerea autoritatii de stat".

In finalul scrisorii, reprezentantii angajatilor statului le cer politicienilor sa promoveze acte normative coerente, "care sa duca atat la intarirea statului de drept, cat si la cresterea increderii cetatenilor in institutiile publice".

Scrisoarea deschisa vine dupa ce atat Klaus Iohannis, cat si Dacian Ciolos au criticat modul in care au actionat echipele ANAF in cazul notificarii de evacuare a televiziunilor lui Dan Voiculescu, care functioneaza in birouri ce au ajuns in proprietatea statului prin decizie judecatoreasca.

Presedintele Iohannis a spus ca abordarea ANAF in cazul Antenelor a fost "heirupista, cel putin nepotrivita, daca nu discutabila", Dacian Ciolos a subliniat ca modul in care au actionat inspectorii Fiscului este condamnabil.

Iohannis, despre cazul Antenelor: Abordarea heirupista a ANAF - cel putin nepotrivita, daca nu discutabila (Video)

Dacian Ciolos explica de ce a condamnat Fiscul in cazul evacuarii Antenelor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#scrisoare deschisa ANAF, #inspectori ANAF jigniti, #ANAF criticat , #Antena 3