Kovesi sesizeaza CSM in cazul Antena3: Induc in eroare opinia publica

Vineri, 19 Februarie 2016, ora 13:26
24322 citiri
Kovesi sesizeaza CSM in cazul Antena3: Induc in eroare opinia publica

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) in legatura cu mai multe afirmatii neadevarate care au fost vehiculate in emisiunea "Sinteza Zilei" difuzata joi seara.

Sesizarea a fost facuta in contextul in care in editia de aseara a emisiunii mentionate s-au facut afirmatii precum "Kovesi da dreptate Antena 3" si "Sefa DNA recunoaste ca Antena 3 nu trebuie evacuata" - titluri care au aparut persistent pe ecran, pe parcursul emisiunii, se arata intr-un comunicat remis de DNA presei.

In comunicat se subliniaza inca de la inceput faptul ca "procurorul sef al DNA nu a exprimat nici un punct de vedere privind modalitatea in care organele fiscale pun in executare o decizie judecatoreasca definitiva".

"Dimpotriva, procurorul sef Laura Codruta Kovesi reafirma cu fermitate principiul potrivit caruia orice hotarare judecatoreasca definitiva trebuie executata fara discutii si subliniaza ca acesta este un principiu de baza al statului de drept, care consacra separatia si echilibrul puterilor in stat, fiind clar stipulat in Constitutia Romaniei.

Cu referire la afirmatiile anterior mentionate, doamna Laura Codruta Kovesi aduce la cunostinta opiniei publice ca postul de televiziune Antena 3 nu i-a cerut nici un punct de vedere pe acest subiect. Concluziile vehiculate in emisiunea Sinteza zilei din data de 18 februarie 2016 sunt neadevarate si se bazeaza pe o serie de afirmatii facute in anul 2014, scoase din context si rastalmacite cu scopul vadit de a induce in eroare opinia publica", se mai arata in comunicatul citat.

Totodata, se subliniaza faptul ca realizatorul/moderatorul emisiunii respective "a acreditat ideea ca procurorul sef al DNA, ca reprezentant al sistemului judiciar, este partinitor in raport cu punerea in executare, de catre organele fiscale, a respectivei hotarari judecatoresti definitive".

In aceste conditii, Laura Codruta Kovesi a sesizat CSM, cerand sa se constate "daca neadevarurile difuzate sunt de natura sa afecteze negativ si nejustificat opinia publica, in sensul de pune la indoiala autoritatea si impartialitatea autoritatii judiciare", se mai arata in comunicatul citat.

ANAF raspunde acuzatiilor Antenei 3: Cum s-a petrecut, de fapt, descinderea "in forta" (Video)

Jucan: CNA executa ce ii cere Antena3. Scandalul a picat manusa in procesul de santaj - Interviu

Joi, presedintele CSM, judecatorul Mircea Aron, a transmis un mesaj catre toti politicienii, criticandu-i pentru declaratiile date in legatura cu scandalul Antena3 vs. ANAF.

Presedintele CSM critica reactiile politicienilor in scandalul Antena 3 vs. ANAF (Video)

Citeste si:
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...
Ce șanse are o colaborare între Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR pentru crearea unui pol de dreapta. Răspunsul lui Ludovic Orban
Ce șanse are o colaborare între Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR pentru crearea unui pol de dreapta. Răspunsul lui Ludovic Orban
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a vorbit marți, 24 mai, despre un posibil pol de dreapta alături de Dacian Cioloş și USR. Întrebat dacă negociază cu Dacian Cioloş...