Lovitura pentru Antena3: Dan Tapalaga si Malin Bot NU au denigrat batranii de la protestul jurnalistilor Intact

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 17:30
9610 citiri
Lovitura pentru Antena3: Dan Tapalaga si Malin Bot NU au denigrat batranii de la protestul jurnalistilor Intact
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis, miercuri, ca jurnalistii Dan Tapalaga si Malin Bot nu au discriminat si nu au afectat demnitatea persoanelor in varsta care au participat la mitingul organizat de televiziunile familiei Voiculescu dupa ce ANAF le-a cerut sa evacueze sediile in care activeaza.

Deciziile CNCD au fost luate cu unanimitate de voturi, scrie pe Facebook / Malin Bot.

Jurnalistul de la Evenimentul Zilei publica hotararile CNCD in facsimil, insotite de un comentariu.

"Radu Tudor m-a calomniat si denigrat pe Antena 3 duminica trecuta sub pretextul ca eu as fi discriminat intr-un editorial. Ziua urmatoare in buletinele de stiri Antena3 am fost calomniat si denigrat ore in sir tot sub pretextul ca am discriminat telespectatorii batrani ai Antena3.

In a treia zi, Mihai Gadea mi-a facut un denunt calomnios la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. CNCD a analizat editorialul meu, m-a chemat la audieri si mi-a cerut un punct de vedere scris. Nu am vorbit despre aceasta ancheta pana acum, pentru ca nu am dorit sa influentez in vreun fel rezultatul.

Astazi, in unanimitate, CNCD a decis ca nu am discriminat", scrie Malin Bot.

Articolul semnat de jurnalistul EVZ pentru care S.C. Antena 3 S.A. a depus plangere la CNCD poarta titlul Mineriada lui Voiculescu a esuat in fata valului urias de dezaprobare care l-a lovit pe Klaus Iohannis.

"S-a constatat ca opiniile exprimate nu constituie fapta de discriminare, nu incalca dreptul la demnitate al persoanelor in cauza si se incadreaza in limitele libertatii de exprimare. Vot: in unanimitate a celor prezenti (8 voturi) ", scrie in hotararea CNCD.

Malin Bot spune ca se gandeste sa ii dea in judecata pe cei care l-au denigrat la televizor.

"Am sesizat CNA pentru denigrarile proferate in emisiunea lui Radu Tudor si astept raspunsul acestei institutii. De asemenea, ma gandesc foarte serios sa ii dau in judecata pe Radu Tudor si Mihai Gadea pentru linsajul la care m-au supus. Cred ca a venit vremea ca acesti derbedei sa fie trasi la raspundere, in Justitie, pentru mizeria incalificabila pe care o fac in spatiul public si sa plateasca pentru abjectiile lor", a mai comentat Malin Bot.

In facsimilul prezentat de jurnalistul EVZ apare si hotararea CNCD cu privire la articolul "Multumim, Antena 3", publicat sub semnatura lui Dan Tapalaga. Tot in unanimitate, membrii consiliului au constatat ca nici acesta nu a discriminat si nu a incalcat dreptul la demnitate al participantilor la manifestarea organizata de Antena3.

In schimb, autorul unui articol scris pe aceeasi tema si publicat de revista Kamikaze a fost sanctionat cu avertisment, "formulandu-se totodata o recomandare pentru evitarea folosirii unui astfel de limbaj pe viitor".

"Hotararile motivate vor fi comunicate partilor, in termen legal, si sunt supuse caii de atac la instanta de contencios administrativ", se mai arata in comunicatul CNCD.

La manifestarea organizata in Piata Constitutiei dupa ce ANAF a anuntat ca televiziunile familiei Vociulecu trebuie sa paraseasca sediile in care functioneaza au participat circa 5.000 de persoane, marea majoritate pensionari.

Antenele au iesit in strada, Fiscul le scoate sediile la licitatie: "Domnule Ciolos, Basescu este presedintele dvs!?"

Realitatea din spatele scandalului Antena3: Ce explicatii si documente a prezentat ANAF la sedinta CNA

Varsta inaintata a celor prezenti si modul in care acestia s-au manifestat au generat numeroase comentarii ironice, motiv pentru care conducerea Antenei 3 a anuntat ca va sesiza CNCD, acuzandu-i pe jurnalistii in cauza de "nazism".

Antena 3 ameninta doi jurnalisti cu plangere la Combaterea Discriminarii pentru "nazism"

Ulterior, Oana Stancu de la Antena3 a tarat in scandal si copilul in varsta de doar 10 ani al jurnalistului Dan Tapalaga, starnind un val de reactii de dezaprobare.

Copilul unui jurnalist, implicat de Antena3 in scandalul ANAF: Sesizari la institutiile abilitate si val de reactii impotriva Oanei Stancu

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Malin Bot Antena3 discriminare, #Dan Tapalaga Antena3 discriminare, #batrani miting Antena3 , #Antena 3