Macovei, atac dur la Iohannis: A preluat minciuna angajatilor condamnatului Voiculescu

Joi, 18 Februarie 2016, ora 00:16
4618 citiri
Macovei, atac dur la Iohannis: A preluat minciuna angajatilor condamnatului Voiculescu
Foto: Arhiva Facebook/Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei spune ca libertatea de exprimare nu este cu nimic afectata de decizia ANAF in cazul trustului Intact, criticandu-l dur pe presedintele Klaus Iohannis pentru ca ar fi preluat "minciuna angajatilor condamnatului Voiculescu".

"Il intreb pe presedintele Iohannis: credeti ca legea, dreptatea si justitia au un cost? Ati afirmat astazi ca 'libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative'. O decizie definitiva a justitiei prin care se dispune confiscarea unor bunuri este un 'motiv banal' pentru presedintele tarii? Cand o decizie definitiva a justitiei este considerata 'motiv banal', inseamna ca justitia insasi este negata. Il intreb pe presedintele Iohannis: de ce ati preluat minciuna ca le-ar fi incalcata libertatea de exprimare angajatilor condamnatului Voiculescu, cand stiti foarte bine ca familia Voiculescu poate inchiria un alt sediu pentru televiziune?", a scris Monica Macovei pe pagina de Facebook miercuri seara.

Iohannis, despre cazul Antenelor: Abordarea heirupista a ANAF - cel putin nepotrivita, daca nu discutabila

Ea subliniaza ca libertatea de exprimare trebuie respectata, dar ca nu este afectata cu nimic in cazul Intact.

"Il intreb pe presedintele Iohannis: ce inseamna ca exista 'deschidere' din partea autoritatilor pentru 'solutii convenabile' in cazul condamnatului Voiculescu? Inseamna pagubirea in continuare a statului? Inseamna nesocotirea in continuare a legilor si deciziilor justitiei? Ati fi de acord cu o intelegere convenabila condamnatului Voiculescu, dar defavorabila statului? Ati luat in calcul ca bunurile confiscate de instanta in cazul Voiculescu au fost furate de la oameni?

Il intreb pe premierul Ciolos: ce este de 'condamnat' in demersul legal de acum al ANAF de a incerca sa aduca la stat bunuri confiscate prin hotarare a justitiei, actiune care trebuia pusa in practica de mai bine de un an? Inteleg presedintele si premierul ca dezbaterea de acum este numai si numai despre lege si justitie, si NU despre libertatea de exprimare?", a conchis Monica Macovei.

Ciolos a dat explicatii in Senat in cazul Antena 3: Ce spune de ANAF si libertatea de exprimare (Video)

Dragnea merge pana in panzele albe pentru Antene: Analizam o motiune de cenzura impotriva lui Ciolos

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referitor la cazul trustului Intact, ca libertatea de expimare nu poate fi suprimata pentru "banale motive administrative", criticand abordarea "heirupista" a ANAF.

"In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila", a declarat presedintele la Biblioteca Centrala Universitara, inaintea unei dezbateri.

Circ in Senat pe cazul Antena 3: Lui Ciolos i s-a cerut demisia si a fost acuzat ca se urca pe cadavre

Presedintele a mai spus ca situatia in care este trustul Intact este "neplacuta si inutila" si ca a constatat deschidere la factorii de decizie in acest caz, in urma discutiilor pe care le-a avut pe aceasta tema.

"Cu siguranta prin discutii asezate si calme pana la urma se gasesc solutii convenabile", a mai spus Klaus Iohannis.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Macovei Iohannis reactie Antena3, #evacuare Antene Iohannis ANAF , #Antena 3