Unde sunt Antenele? Evacuarea manipularii

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 23 Februarie 2016, ora 07:41
16388 citiri
Unde sunt Antenele? Evacuarea manipularii

Va aduceti aminte cantecelul acela din copilarie: ora 12 a venit, omul negru n-a sosit? Asa si cu Antenele.

Iata ca termenul de 5 zile pentru invocata evacuare a trecut si, ce sa vezi, Antenele, cele cu dreptul la libera exprimare incalcat si viitorul frant, sunt tot acolo, cu curent electric, apa si gaze netaiate. Si, desigur, emit, la fel cum emiteau si in urma cu o saptamana, cand a inceput marele scandal.

Pai, cine se tavalea pe jos ca din weekend gata, s-a terminat, gerul si bezna abuzului mananca emisia? Vedetele Antenei in timp ce acuzau din toti plamanii un ordin de evacuare primit de la ANAF, ordin care nu a existat si despre acum de fapt recunosc chiar ele ca nu a existat, pentru simplul motiv ca nu putea exista.

Spuneam atunci ca nu e niciun ordin, e doar o notificare de evacuare, iar pana la evacuarea efectiva mai e ceva cale, adica o hotarare judecatoreasca de evacuare.

Si ce sa vezi? Exact asta ne spune acum tocmai Antena 3.

"Da, Ciolos a mintit. Da, presedintele CSM a mintit. Da, sistemul securist care conduce de fapt Romania pe cai oculte propaga falsuri si neadevaruri. Da, sunt tot felul de cretinei pe Net care pun botul la orice vomita securistii. Asadar: 'ANAF pune in practica o hotarare judecatoreasca' este o minciuna sfruntata. Pana nu obtin o hotarare de evacuare nu au ce sa faca. Nici ei, nici Ciolos, nici Kovesi, nici ala de la CSM, nici sereistii, nici nimeni", zice Mircea Badea.

Nu, nimeni in afara de Antena 3 n-a mintit. A mintit cand se zvarcolea de frica unui ordin de evacuare care nu exista, exact din motivul invocat de dl Badea - lipsea hotararea de evacuare.

ANAF face ceea ce trebuie pentru a recupera si in fapt un imobil dobandit in drept prin confiscare, in baza hotararii judecatoresti.

Statul a devenit proprietarul sediilor Intact prin hotararea judecatoreasca de condamnare a infractorului Dan Voiculescu. Hotararea prevede valorificarea libere de sarcini. Valorificarea nu se poate face potrivit Deciziei nr.859 din 10 decembrie 2015 a CCR decat prin vanzare, dupa cum a explicat pentru Ziare.com avocata Elenina Nicut. Vanzarea dupa ce chiriasii sunt scosi de acolo, pentru ca asta inseamna liber de sarcini.

Dar chiriasii, daca nu pleaca voluntar, nu pot fi scosi afara decat in urma unei actiuni in justitie. Deci, pentru a aplica hotararea de condamnare, ANAF are nevoie de o hotarare de evacuare care trebuie sa fie precedata de notificarea prealabila a chiriasilor, poate se simt si pleaca voluntar.

Restul e o mare minciuna, o mare manipulare prin care o televiziune fondata de un infractor a incercat sa blocheze o institutie a statului, care cu mare intarziere s-a hotarat, in fond, sa puna in paractica pana la capat dispozitiile unei hotarari judecatoresti.

Din puscarie infractorul Voiculescu ne transmite: "sustin intru totul aplicarea legii prin respectarea ei, deci NU prin abuz. De la mic la mare, cei care reprezinta statul au obligatia sa respecte, mai ales intr-un stat de drept, drepturile cetatenilor si sa aplice legea in spiritul si litera ei. Legile sunt acelesi pentru toti si sunt facute pentru oameni, nu impotriva lor."

Lacrimile-mi curg siroaie! Daca dl Voiculescu dorea aplicarea legii care consfinteste obligativitatea generala si absoluta a hotararilor judecatoresti, nu avea decat sa transmita Antenelor sa paraseasca imobilele confiscate, astfel incat sa nu mai fie nevoie de inca o hotarare judecatoreasca.

De-acum, mingea este din nou in terenul ANAF si vom vedea in ce masura aceasta institutie pe nedrept terfelita, inclusiv de presedintele Romaniei, a rezistat si va merge mai departe.

Din aceasta dimineata, nimic nu mai impiedica ANAF sa depuna actiunea in vederea evacuarii Antenelor pentru a elibera de sarcini imobilele si a le scoate la licitatie.

Nu pot decat sa sper ca statul de drept se va dovedi mai puternic, macar de aceasta data, decat minciuna si manipularea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#evacuare Intact ANAF, #condamnare Voiculescu ICA , #Antena 3