Vanzarea sediilor Antenelor - Un fost ministru al lui Ponta se revolta impotriva sistemului: M-am opus tot timpul!

Duminica, 21 Februarie 2016, ora 11:46
10556 citiri
Vanzarea sediilor Antenelor - Un fost ministru al lui Ponta se revolta impotriva sistemului: M-am opus tot timpul!
Foto: Antena 3

Fostul ministru de finante, Eugen Teodorovici, a comentat, sambata, scandalul dintre ANAF si televiziunile trustului Intact.

Acesta a declarat la Antena 3 ca s-a ocupat si el de acest caz cat a fost ministru si, comentand situatia din prezent, Eugen Teodorovici a sustinut ca bunurile Intact nu trebuie neaparat sa fie vandute.

"Avand in vedere ca este un guvern tehnocrat eu nu as mai face diferenta intre Ministerul de Finante si ANAF, as lua-o in ansamblu. Anul trecut am avut si eu discutii cu dvs. si am raspuns si la una dintre scrisori. Inteleg logica sistemului, nu e una cu care sa ma inteleg. Am fost tot timpul cel care s-a opus si uneori a si reusit. Inteleg logica lor, dar din punctul meu de vedere nu este cea corecta.

Am pus si aceasta intrebare: de ce notificarea de cinci zile nu ati primit-o anul trecut cand eram eu ministru, si am avut elemente legate sa ma comport in acest fel, pentru ca am asteptat evaluarea unui bun, ca asa prevede ordonanta 14/2007. Apoi, in baza acelei ordonante nu trebuie neaparat sa procedam la vanzare, pentru ca ordonanta se refera la valorificare, nu la vanzare", a spus fostul ministru.

ANAF vs. Antene: Fiscul scoate la licitatie bunurile confiscate in dosarul lui Voiculescu

Acesta a precizat ca daca se dorea vanzarea bunurilor confiscate, s-ar fi scris exact acest termen in lege.

"Daca legiuitorul voia sa puna doar vanzarea unui bun confiscat, scria vanzare in lege, si nu valorificare. Daca coroboram aces termen cu DEX, acolo spune si exploatare, adica si o posibila inchiriere. Eu, stat, analizez care este cea mai buna varianta si spun ca pentru doi-trei-sapte ani vreau sa inchiriez si apoi vreau sa vand ca economic asa imi da mai bine", a adaugat Eugen Teodorovici.

Fostul ministru de Finante a punctat si care a fost greseala ANAF din punctul sau de vedere.

"Greseala lor a fost ca in momentul in care s-a terminat evaluarea bunului atunci trebuia sa discute cu dvs. sa vada ce fac si care este cea mai buna discutie. Acum discutia a fost de prisos.

Daca voiau sa vanda neaparat, puteau sa va notifice sa va spuna ca au lansat procedura de vanzare, sa discute si sa negocieze o chirie pe perioada in care stateati aici pana cand un vanzator se prezenta si semna contractul si apoi puteati sa fiti evacuati", a punctat Eugen Teodorovici.

Desi Teodorovici nu e de acord cu legea si cere interpretarea, nu aplicarea ei, premierul Dacian Ciolos a explicat miercuri, cand a fost chemat in Senat sa dea explicatii despre evacuarea Antenelor, ca lege prevede clar ca un imobil confiscat poate fi valorificat doar prin vanzare. "Legea poate fi modificata de Legislativ, dar nu o poate interpreta Guvernul", a punctat Ciolos.

ANAF raspunde acuzatiilor Antenei 3: Cum s-a petrecut, de fapt, descinderea "in forta" (Video)

La inceputul saptamanii ANAF a notificat televiziunile trustului Intact cu privire la faptul ca trebuie sa evacueze cladirile in care functioneaza, urmand apoi reactii importante pe toate planurile, chiar si o interventie a premierului Dacian Ciolos in Senat pentru a da explicatii in acest caz.

ANAF vs Antene - Ministrul Justitiei: Recuperarea prejudiciului, cel mai important lucru (Video)

Inca din prima zi Teodorovici si-a aratat sustinerea pentru jurnalistii trustului Intact, declarand la Antena 3 ca daca el ar mai fi fost ministru nu ar fi acceptat actiunea ANAF. Reamintim ca ANAF pune in aplicare decizia judecatoreasca din doarul ICA de acum mai bine de un an jumatate, cand Dan Voiculescu a primit o sentinta de 10 ani de inchisoare si s-a dispus recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Eugen Teodorovici ANAF Antena3, #Eugen Teodorovici Antena3, #Eugen Teodorovici ANAF Intact , #Antena 3