Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

BBC confunda sigla Consiliului de Securitate ONU cu cea a unui joc

Autor: Ana Ilie
Joi, 31 Mai 2012, ora 19:05
1729 citiri
BBC confunda sigla Consiliului de Securitate ONU cu cea a unui joc

Canalul britanic de televiziune BBC a comis o noua eroare, ilustrand un material privind Consiliul de Securitate ONU nu cu sigla UNSC, ci cu sigla United Nations Space Command, agentia militara din jocul de calculator Halo.

Intr-un reportaj difuzat BBC saptamana trecuta, langa prezentatoarea Sophie Raworth, pe un ecran imens, a aparut sigla UNSC - dar nu cea reala, ci cea din jocul de calculator, scrie Guardian.

Telespectatorii au depistat imediat eroarea si simbolul a fost inlocuit in editiile urmatoare ale buletinului de stiri. Un purtator de cuvant a declarat ca "BBC News face eforturi pentru a asigura acuratetea imaginilor difuzate. Cu toate acestea, foarte rar, se mai intampla erori. Din nefericire, un logo incorect a fost utilizat in timpul unui segment din emisiunea News at One si ne cerem scuze telespectatorilor pentru greseala".

BBC se poate "consola" ca aceeasi greseala a fost facuta si de CanAsian Times, care a ilustrat cu acelasi logo stirea despre Consiliul de Securitate.

In urma cu doar cateva zile, BBC a facut o gafa de proportii, publicand o fotografie celebra a razboiului din Irak in cadrul unui articol in care autorul descria masacrul din orasul sirian Hula.

Imaginea, realizata de Marco di Laura in martie 2003, arata cum un copil irakian sare peste zeci de cadavre, acoperite cu panze albe, intr-o locatie secreta, la sud de Bagdad.

Explicatia de sub imagine era urmatoarea: "Trupuri a zeci de copii din Hula asteapta sa fie inmormantate".

Di Lauro, care acum lucreaza pentru Getty Images, a declarat pentru "The Telegraph" ca a ramas socat atunci cand a vazut pe site-ul celei mai importante agentii de presa britanice o gafa atat de mare.

Ulterior, fotografia a fost retrasa de pe site, iar BBC a precizat ca fotografia nu a putut fi verificata, din surse independente.

Tot in cursul acestei saptamani, BBC s-a trezit in mijlocul unui scandal, dupa ce patru telespectatori au reclamat faptul ca a fost difuzat un film cu scene erotice, in miezul zilei.

Telespectatorii au fost scandalizati de faptul ca in filmul "Merchant of Venice" ("Negutatorul din Venetia" - n. red.), apar scene de nuditate, respectiv femei cu sanii goi.

Astfel, cei care au vazut filmul, in jurul orei pranzului, au denuntat cele aproximativ 15 scene de nuditate sau de natura sexuala.

Scenele de nuditate apar inca de la inceputul filmului, iar dupa alte 45 de minute apar din nou astfel de scene, alaturi de unele de natura sexuala si dialog explicit.

Filmul a fost difuzat sambata si a fost vizionat de aproximativ 250.000 de telespectatori, iar un purtator de cuvant al BBC a declarat ca pelicula a fost transmisa la o ora similara si cu o zi inainte, fara sa fie inregistrata vreo plangere.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#BBC gafa sigla ONU, #BBC sigla Halo , #BBC