Cum fac bloggerii mari bani

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 11:07
3518 citiri
Cum fac bloggerii mari bani

Anul trecut s-au castigat din blogging, oficial, 300.000 de euro, dintre care numai un sfert a provenit exclusiv din scris. 3% din bloggeri au declarat ca site-ul personal este pentru ei singura sursa de venit.

In tara noastra sunt 40.000 de bloguri, un numar deloc mic comparativ cu alte state din Uniunea Europeana. Dintre acestea, cele mai multe sunt de nisa (axate pe anumite domenii), urmate apoi de blogurile de jurnalisti, cele colective si, desigur, cele ale politicienilor, iar multe dintre ele sunt si profitabile, noteaza Vertical news.

Sorin Chiriac

Potrivit trafic.ro, una dintre entitatile care contabilizeaza numarul de vizite pe site-urile romanesti, blogul lui Sorin Chiriac este pe primul loc.

"Am investit foarte putin, extrem de putin, domeniul cam 150 de lei, hostingul pe un an si o tema, nu e o chestie de calculat", a explica Sorin prima investitie.

Mircea Badea

In ciuda reclamei pe care si-o face la televizor, asigurandu-i traficul si un castig frumusel, Mircea Badea este abia pe locul al doilea, la o diferenta covarsitoare fata de primul clasat.

Singura reclama reala de pe blogul lui este spotul TV la Toyota, al carui protagonist este, deci nu din reclame face bani. Misterul il elucideaza el insusi, spunand ca este "mare scula la Antena3".

"Sunt dictator in emisiune, pentru ca e emisiunea MEA (a raspuns unui forumist care il acuza ca e partinitor). Eu, aici, la postul asta, sunt o mare scula in sensul bun. Produc foarte multi bani", a clamat Mircea Badea.

Zoso

Vali Petcu (Zoso), care se autoproclama cel mai atre blogger din Romania, avea anul trecut paginile pline de reclame. Acum, insa, doar cateva firave casetute, una de la o firma care vinde mai ales camere foto, iar o alta, la fel de rasarita ca si ea, la echipamente pentru scufundari.

Zoso a facut reclama la Dodge, dar si la Dacia, ca sa nu mai spunem ca "imprudenta" BCR si a Vodafone de a-si pune reclama pe blogul lui a atras furia rivalulului sau, Mircea Badea, care, in semn de protest, a schimbat imediat reteaua de telefonie mobila.

Citeste si:
Premierul Cîţu, întrebat de ce l-a dat afară pe şeful Gărzii de Mediu: "I-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare"
Premierul Cîţu, întrebat de ce l-a dat afară pe şeful Gărzii de Mediu: "I-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare"
Premierul Florin Cîţu explică decizia de revocare din funcţie a comisarului şef al Gărzii Naţionale de Mediu Octavian Berceanu, arătând că acesta fusese numit pe criterii politice şi a...
Cine sunt "oamenii obișnuiți" care au fondat partidul lui Liviu Dragnea. Fost deputat PRM, recompensat cu funcții de Codrin Ștefănescu
Cine sunt "oamenii obișnuiți" care au fondat partidul lui Liviu Dragnea. Fost deputat PRM, recompensat cu funcții de Codrin Ștefănescu
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică, 19 septembrie, că se va implica în dezvoltarea unui nou partid „născut din lacrimi, din deznădejde și din suferință”,...
Sursa: Ziare.com