Romanii citesc intre doua si cinci bloguri zilnic

Joi, 26 Martie 2009, ora 12:56
882 citiri
Romanii citesc intre doua si cinci bloguri zilnic

Majoritatea internautilor romani citesc zilnic intre doua si cinci bloguri, numai 2,9% dintre ei lecturand mai mult de 50, arata un studiu de audienta al blogurilor realizat pe cele mai vizitate 40 de bloguri romanesti.

Intre aceste extreme se regasesc ca proportie cei care declara ca acceseaza un singur blog, 8.4% din respondenti.

Studiul, realizat de agentia Standout, arata ca blogurile sunt accesate in principal de persoane tinere, cel mai frecvent cu varste de 20 - 35 ani (73,7%), cu venituri si studii peste media utilizatorilor de internet.

"Cititorul roman de bloguri e tanar, cu studii si venituri peste media utilizatorului de internet, are experienta pe internet, interactioneaza cu blogurile citite si cu ceilalti cititori, este fidel blogurilor preferate si le recunoaste influenta", concluzioneaza Ionut Oprea.

Cititori fideli

Cititorii sunt fideli blogurilor pe care le citesc, 52,5% dintre acestia acceseaza zilnic sau de cateva ori pe zi blogurile preferate, 24,3% de cateva ori pe saptamana, in timp ce doar 10,6% intra pe bloguri saptamanal, iar 12, 5% o data pe luna sau mai rar.

In ceea ce priveste varsta, cel mai important segment de cititori de bloguri este al persoanelor de 20-25 ani (36,7%), urmat de grupul 25-31 ani (27,1%), apoi de cel al persoanelor cu varste de 31-45 de ani (18,6%). Tinerii de 15-19 ani citesc bloguri doar in proportie de 13,2%.

Peste jumatate din respondenti folosesc Internetul de peste 7 ani (50,3%) in timp ce 34,9% folosesc internetul de 4-7 ani. Proportia celor care il folosesc de 1-3 ani este redusa (12,4%), in timp ce utilizatorii de internet aflati la inceput sunt aproape inexistenti pe blogurile romanesti.

In ce priveste gradul de interactiune cu blogurile pe care le citesc, 44,7% au comentat cel putin o data pe blogul pe care au raspuns la chestionar, iar nucleul de cititori activi care comenteaza foarte des sau aproape la fiecare articol este de 6,6% din totalul cititorilor.

Principalele motive pentru care utilizatorii de internet citesc bloguri sunt distractia (70% din raspunsurile la studiu) si noutatile (32.7%), in timp ce 16,3% acceseaza blogurile pentru pentru sentimentul de apartenenta la o comunitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#internauti romani studiu, #romani internet , #bloguri