Amenzi pentru felul in care au reflectat televiziunile protestele - Cainii s-au intors impotriva Romania TV

Joi, 16 Februarie 2017, ora 19:09
13577 citiri
Amenzi pentru felul in care au reflectat televiziunile protestele - Cainii s-au intors impotriva Romania TV
Foto: Ziare.com

Posturile TV Antena 3 si Romania TV au fost amendate de CNA pentru felul in care au reflectat protestele din 22 ianuarie. B1 TV si Realitatea TV au primit cate o somatie din acelasi motiv.

Romania TV a fost amendata inclusiv pentru ca a transmis informatia ca protestatarii au fost platiti cu 100 de lei, ca s-au dat 50 de lei pentru ficare copil adus la manifestatie si 30 de lei pentru fiecare caine.

Conform Pagina de Media, dupa mai multe ore de vizionari ale emisiunilor si discutii pe acest subiect, CNA a decis joi sanctiunile pentru aceste posturi:

- Romania TV, amenda de 50.000 de lei

- Antena 3, amenda 50.000 de lei

- B1 TV, somatie

- Realitatea TV, somatie.

Pentru amenzi au votat Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Borsos, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu si Dorina Rusu, iar impotriva acestora s-au exprimat Laura Georgescu, Monica Gubernat si Rasvan Popescu.

Monica Gubernat a explicat de ce a votat impotriva amenzilor: "Constat cu mahnire ca ne transformam intr-o instanta care interzice dreptul la opinie. Nu mai facem distinctie".

Dorina Rusu a fost membrul CNA care a facut propunerile de sanctiuni pentru Romania TV si Antena 3. Aceasta a amintit, in propunerea sanctiunii pentru Romania TV, momente precum: afirmatia ca protestatarii ar fi fost platiti cu 100 de lei de caine, 50 de lei de copil si 30 de lei de caine.

Aceasta a amintit si despre faptul ca s-a mentionat in emisiuni ca ar fi vorba de o "tentativa de lovitura de stat", de afirmatiile unui realizator ca Iohannis este "arestabil maine dimineata, pericol concret pentru ordinea publica".

Legat de Antena 3, Dorina Rusu a spus ca la postul TV s-a vorbit despre o "lovitura de stat". Despre aceeasi televiziune, Radu Herjeu a spus ca "nu poate sau nu vrea sa faca distinctia intre ce e real si ce cred ei ca e real", afirmand ca aceasta este deja "o meteahna generalizata a televiziunilor de stiri".

Despre postul Romania TV, Radu Herjeu a explicat: "Daca nu era prostia aia cu cainii, trei sferturi din agitatia produsa de modul in care s-a reflectat emisiunea in seara aia disparea. A fost gentul de prostie pe care sa o preia partea celalta si sa o rostogoleasca, pentru ca este atat de caraghioasa incat chiar si cei care antipatizeaza mitingul s-au intrebat ce este cu tampenia asta".

Radu Herjeu a fost cel care a propus somatiile pentru B1 TV (pentru burtiera "Razboi cu oamenii in strada") si pentru Realitatea TV.

Amintim ca in urma cu putin peste o saptamana, Romania TV a incasat o amenda de 40.000 de lei pentru dezinformare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Romania Tv amenda caini platiti proteste, #televiziuni amendate proteste, #posturi stiri amenzi CNA proteste, #Antena 3 amenda proteste CNA , #CNA