Antena 1, sanctionata dur din cauza lui Cheloo

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 21:15
5454 citiri
Antena 1, sanctionata dur din cauza lui Cheloo

Consiliul National al Audiovizualului a decis, marti, sa amendeze televiziunea Antena 1 cu suma de 10.000 de lei, dupa ce cantaretul Cheloo a facut comentarii, in cadrul unei emisiuni "X Factor", care, potrivit CNA, a discriminat homosexualii.

In emisiunea din 24 noiembrie, juratul Cheloo i-a spus unui concurent gay (Paolo Lagana) care tocmai iti terminase prestatia: "Ai cantat, eu dispretuiesc tot ceea ce esti, ce reprezinti, si tara asta te va trimite acasa, cu siguranta".

Momente tensionate la X Factor: Concurent umilit de un jurat pentru ca e homosexual (Video)

CNA a primit un numar de circa 700 de reclamatii, in urma afirmatiilor lui Cheloo, iar CNA a decis amendarea postului tv cu suma de 10.000 de lei, informeaza Realitatea Tv.

Asociatia Accept a fost una dintre cele care au reclamat faptul ca artistul a discriminat public un concurent.

"Catalin Stefan Ion, cunoscut sub numele de Cheloo, in calitate de membru al juriului, a discreditat in mod public pe unul din concurenti, din motive ce tineau de orientarea sexuala a acestuia", a transmis asociatia.

Sute de romani au luat cu asalt CNA din cauza unui jurat de la X Factor: E jignitor ce-a facut!

Reprezentantul Antena 1 a declarat, in cadrul sedintei CNA de marti, ca juratul si-a exprimat o opinie, care nu a fost insa impartasita de ceilalti membri ai consiliului: "Nu a existat nicio instigare la ura, la violenta, iar concurentul nu a fost afectat in vreun fel. Pozitia lui in concurs nu a fost afectata in niciun fel".

Cristina Trepcea, membru CNA, a afirmat insa ca cei trei jurati reprezinta postul, iar Narcisa Iorga a spus ca "membrii juriului si modul in care au fost alesi tine de politica editoriala a postului".

Sanctiunea a fost aplicata cu sase voturi pentru si trei impotriva, Narcisa Iorga votand impotriva amenzii, deoarece a vrut una in valoare de 80.000 de lei.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...