Antena 1 si Kanal D, amendate de CNA din cauza unei stiri

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 19:10
2618 citiri
Antena 1 si Kanal D, amendate de CNA din cauza unei stiri
Foto: CNA

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de marti, amendarea mai multor posturi de televiziune, printre care Antena 1 si Kanal D pentru difuzarea unei stiri.

Astfel, cele doua televiziuni au fost sanctionate cu suma totala de 15.000 de lei, pentru ca au difuzat, pe 13 august, o stire referitoare la un tata care si-a omorat fiul de cinci ani prin taiere cu drujba, se arata intr-un comunicat CNA remis Ziare.com.

"Materialele au fost transmise fara respectarea prevederilor articolului 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului", care prevede ca "serviciile de televiziune si de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor se poate face numai daca, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces conditionat, se asigura faptul ca minorii din zona de transmisie, in situatii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective".

Realitatea TV, amendata dupa ce un jurnalist le-a numit "muieri" pe Udrea si Macovei

De asemenea, posturile au mai incalcat si articolul 17 din Codul audiovizualului, care spune ca, "in intervalul orar 6,00 - 22,00 nu pot fi difuzate programe, altele decat productiile audiovizuale de fictiune, care contin descrieri ori reconstituiri ale unor omucideri/sinucideri, mutilari/automutilari sau tehnici criminale ori practici oculte. (2) In cazul acestor drame, radiodifuzorii nu pot difuza imagini de la locul tragediei sau imagini care arata suferintele prin care trec membrii familiei ori ale altor persoane apropiate victimei sau familiei acesteia".

In plus, CNA a mai amendat si posturile Favorit TV, Taraf TV si Etno TV, din cauza unor grupaje de teleshopping difuzate, in principal in luna august. Astfel, Favorit TV a primit o somatie publica, Taraf TV, amenda de 20.000 de lei, iar Etno TV a fost amendat cu 30.000 de lei.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#amenda CNA Antena 1, #amenda CNA Kanal D, #amenda CNA Taraf Tv , #CNA