B1 TV, somat de CNA dupa un atac al lui Basescu la adresa lui Ponta

Joi, 15 Mai 2014, ora 18:39
4050 citiri
B1 TV, somat de CNA dupa un atac al lui Basescu la adresa lui Ponta
Foto: Arhiva

CNA a somat public B1 TV, din cauza ca in emisiunea "Evenimentul zilei" din 1 mai, in care Traian Basescu a facut comentarii la adresa lui Victor Ponta si a invitat telespectatorii sa nu voteze cu PSD, moderatorul programului, Silviu Sergiu, nu si-a indeplinit atributiile potrivit legii.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, emisiunea "Evenimentul zilei" care a fost difuzata la televiziunea B1 TV pe 1 mai, de la ora 11.00, fiind moderata de Silviu Sergiu, de la cotidianul Evenimentul zilei, si avandu-l ca invitat pe presedintele Traian Basescu. In emisiune au fost prezenti si Malin Bot si Dan Andronic, angajati ai aceluiasi cotidian Evenimentul zilei.

In respectiva emisiune, Traian Basescu a facut mai multe afirmatii despre Victor Ponta, spunand la un moment dat: "Acum marele barcagiu Ponta s-a dus la mare, ca sa manance Mazare, da, sa-i dea portul, ca e ultimul lucru pe care nu-l avea mascariciul national pe litoral".

Sesizare la CNA pentru emisiunea in care Basescu a amenintat-o pe Firea

In aceeasi emisiune, Traian Basescu a invitat telespectatorii sa nu voteze cu PSD la europarlamentare, pentru ca astfel "i-ar da votul" si lui Martin Schulz la presedintia Comisiei Europene.

"Si as vrea sa le spun si romanilor, uitati-va ca un fost premier german, Gerhard Schroeder se pupa pe gura cu Putin, in conditiile in care Putin face ce face, iar Martin Schulz este din acelasi partid cu Gerhard Schroeder si pozitia lui foarte relaxata, prietenoasa, legata de ce-a facut Federatia Rusa in Ucraina nu trebuie sustinuta si riscul, orice vot dat PSD-ului inseamna un vot dat lui Martin Schulz sa devina presedintele Comisiei Europene, de aceea eu le cer romanilor, daca vreti sa aveti un presedinte de Comisie Europeana care sa tina cu Romania si nu cu ursul, nu votati pentru PSD, pentru ca-i dati votul lui Martin Schulz in Parlament", a spus Traian Basescu in emisiune.

In emisiune, Traian Basescu a mai spus ca "niciodata CNA-ul n-a fost atat de aservit politic cum este acum, a devenit o cangrena in randul institutiilor statului".

De asemenea, Malin Bot a spus ca Victor Ponta "este o marioneta trasa de sfori de baronii locali".

Prezent la sedinta CNA de joi, Rares Anita, reprezentantul B1 TV, a spus ca emisiunea "Evenimentul zilei" din 1 mai a fost un interviu "realizat de colegii de la Evenimentul zilei cu presedintele Romaniei, care a facut comentarii legate de subiecte de actualitate". Rares Anita a mai spus ca acesta este "tipul de discurs" practicat de cei mai importanti oameni politici din Romania.

Mai multe televiziuni, analizate de CNA

Dupa ce a fost aplicata somatia publica postului B1 TV, Narcisa Iorga a solicitat monitorizarea si analizarea "sub aceleasi aspecte" a interviului realizat de Victor Ciutacu cu premierul Victor Ponta si difuzat la Romania TV.

"Ca sa avem o oglinda a analizei unui interviu cu un inalt demnitar al statului, cu presedintele si cu primul ministru, la un post si la celalalt", a spus Iorga.

La randul sau, membrul CNA Monica Gubernat a cerut monitorizarea si analizarea interviurilor acordate de presedintele Traian Basescu, la televiziunea B1 TV, Sorinei Matei si lui Robert Turcescu.

Ulterior, Narcisa Iorga a anuntat ca in acest caz "supraliciteaza si ea" si a solicitat si monitorizarea si analizarea interviurilor cu premierul Victor Ponta in emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3.

Pe de alta parte, in sedinta CNA de joi, Consiliul a decis sa impuna televiziunii B1 sa le acorde dreptul la replica lui Radu Mazare si lui Nicusor Constantinescu. Acestia au sesizat CNA ca in luna aprilie au fost difuzate la B1 TV mai multe emisiuni in care au fost facute o serie de afirmatii, atat de catre moderatorii, cat si de invitatii acestor programe audiovizuale, cat si prin utilizarea titlurilor afisate pe ecran, prin care s-a adus o lezare drepturilor si intereselor lor si a imaginii lor.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#B1 somat CNA, #B1 somat CNA Basescu, #B1 CNA Basescu , #CNA