Ziare.com

CNA a sanctionat postul B1 TV cu 15.000 de lei pentru emisiunea "Lumea lui Banciu": Nu s-a facut distinctia clara intre fapte si opinii

Joi, 28 Mai 2020, ora 20:52

   

CNA a sanctionat postul B1 TV cu 15.000 de lei pentru emisiunea "Lumea lui Banciu": Nu s-a facut distinctia clara intre fapte si opinii
Consiliul National al Audiovizualului a sanctionat, in sedinta de joi, postul B1 TV cu amenda de 15.000 de lei pentru incalcari ale mai multor prevederi din Legea audiovizualului in emisiunea "Lumea lui Banciu" din 4 mai.

Postul de televiziune a fost amendat pentru ca a incalcat articolul 64 din Cod care prevede "asigurarea unei distinctii clare intre fapte si opinii; informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credinta".

De asemenea, a fost incalcat articolul 67, care prevede ca "prezentatorii si moderatorii trebuie sa asigure o separare clara a opiniilor de fapte si nu trebuie sa profite de aparitia lor constanta in programe intr-un mod care sa contravina exigentelor de asigurare a impartialitatii".

In aceeasi sedinta, CNA a sanctionat si postul Nasul TV cu amenda in valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului 504/2002 si a dispozitiilor art. 40 alin. (2) si (4) din Codul audiovizualului, in cadrul emisiunii "Sa vorbim despre tine" din data de 06.05.2020.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4297 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Asa mai departe

Mai departe, trebuie amendati si alti national/sovini.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor