CNA: Antena 3 si Romania TV risca intreruperea emisiei

Joi, 06 Iunie 2013, ora 21:37
2780 citiri
CNA: Antena 3 si Romania TV risca intreruperea emisiei

CNA a amanat, in sedinta de joi, luarea unei decizii privind modul in care a fost prezentat in programele de stiri si dezbateri de la Antena 3 si Romania TV cazul arestarii directorului Antena TV Group Sorin Alexandrescu, acuzat de santaj.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, emisiunile de stiri si dezbateri difuzate de posturile de televiziune Antena 3 si Romania TV in perioada 30.05 - 4.06, care au prezentat cazul directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, cercetat in dosarul in care este acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei.

Astfel, in sedinta de joi a CNA au fost prezentate monitorizarile emisiunilor "100 de minute", "La ordinea zilei", "Subiectiv", "Sinteza Zilei", "In gura presei", "Esential", "Exces de Putere", "Editie Speciala", "Q&A", "Punctul de intalnire" si "Breaking News" de la Antena 3, iar de la Romania TV programele "Breaking News", "Ora de varf", "Newsdesk", "Romania exclusiv" si jurnalele de stiri.

In urma vizionarii emisiunilor, presedintele CNA, Laura Georgescu, a propus ca cele doua posturi de televiziune - Antena 3 si Romania TV - sa fie sanctionate cu intreruperea emisiei timp de zece minute, in data de 7 iunie, propunerea sa neintrunind numarul minim necesar de voturi pentru a fi adoptata. Astfel, "pentru" au votat Laura Georgescu (presedinte CNA), Viorel Vasile Buda (vicepresedinte CNA), Lorand Turos, Valentin Alexandru Jucan si Monica Gubernat (membri), in timp ce Narcisa Iorga, Radu Calin Cristea si Rasvan Popescu (membri) au votat "impotriva".

Presedintele CNA: Celor doua posturi le trebuie 10 minute sa se racoreasca

Presedintele CNA, Laura Georgescu, si-a motivat propunerea de intrerupere a emisiei pentru cele doua posturi afirmand ca atat Antena 3, cat si Romania TV "au folosit frecvente nationale obtinute gratis de la statul roman ca sa isi rezolve un razboi personal". Ea a completat spunand ca celor doua posturi "le trebuie 10 minute sa se racoreasca, sa iasa din ring, sa-si dea cu putina apa pe fata si sa reia ceea ce au promis in secunda in care au venit si si-au luat licenta".

Totodata, Radu Calin Cristea a propus ca cele doua posturi de televiziune sa fie amendate fiecare cu suma de 100.000 de lei, insa nici aceasta propunere nu a intrunit numarul minim necesar de voturi pentru a fi adoptata. Viorel Vasile Buda, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea au votat "pentru" aceasta sanctiune, Laura Georgescu, Lorand Turos, Valentin Alexandru Jucan, Monica Gubernat si Narcisa Iorga au votat "impotriva".

Anterior, Narcisa Iorga a declarat ca nu este de acord sa voteze in bloc deciziile privind sanctionarea celor doua posturi de televiziune, precizand ca va vota impotriva ambelor propuneri.

"Din punctul meu de vedere, cele doua posturi nu sunt echivalente in incalcarea legislatiei, de aceea nu voi fi de acord sa votez in bloc, drept pentru care voi vota impotriva ambelor sanctiuni in aceasta situatie. (...) Cat timp sunt doua propuneri, va sugerez sa votam separat, daca nu va asigur de votul meu impotriva celor doua propuneri. La un post avem pluralism de opinii, la un post nu avem deloc o alta opinie. Lucrul acesta trebuie diferentiat in decizie", a spus Narcisa Iorga.

Nefiind aprobata niciuna dintre variantele de sanctionare propuse de Laura Georgescu si Radu Calin Cristea, membrii CNA au decis ca votul sa fie amanat pana la o viitoare sedinta, in care vor fi prezenti toti cei 11 reprezentanti ai Consiliului.

Citeste si:
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Senatul a adoptat luni, 23 mai, un proiect de lege prin care partidele sunt nevoite să pună pe listele de la parlamentare cel puțin o treime de candidați femei. Inițiativa a împărțit însă...
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...