CNA cere Parlamentului revocarea Laurei Georgescu

Joi, 19 Martie 2015, ora 12:58
3917 citiri
CNA cere Parlamentului revocarea Laurei Georgescu

Membrii Consiliului National al Audiovizualului cer Parlamentului sa o revoce din functie pe Laura Georgescu, presedintele CNA.

Sase membri ai Consiliului au votat, in sedinta de joi, pentru revocarea Laurei Georgescu.

"Astazi, reunit in cvorum, potrivit regulamentelor in vigoare, CNA a decis cu o majoritate de voturi, sase 'pentru' si un vot 'impotriva', prin vot secret, asa cum prevede legea, retragerea sprijinului acordat doamnei presedinte Laura Georgescu si, de asemenea, decizia de a trimite Parlamentului o solicitare de revocare a domniei sale din aceasta calitate de presedinte al Consiliului National al Audiovizualului", a anuntat Radu Calin Cristea, membru al Consiliului, citat de Mediafax.

Potrivit Legii Audiovizualului, membrii CNA pot fi demisi de Comisiile de specialitate din Parlament doar in doua situatii: in cazul incapacitatii de a-si exercita functia sau in cazul unei condamnari penale. Laura Georgescu ar putea fi, insa, revocata din functia de presedinte al CNA.

Valentin Jucan, membru al CNA, a explicat la Digi 24 ca, ca Georgescu ramane deocamdata sef al institutiei. "Doamna Laura Georgescu a ramas seful oficial al institutiei. Cei sase membri care au votat vor solicita Parlamentului Romaniei sa ii retraga sprijinul si sa o revoce pe Georgescu de la CNA", a punctat Jucan.

Laura Georgescu, a carei zi de nastere este astazi, nu a participat la sedinta.

Schimbari de trupe la CNA: Narcisa Iorga, aviz negativ. Cine a primit unda verde

Potrivit Narcisei Iorga, fost membru CNA, Parlamentul o poate revoca pe Laura Georgescu din functia de presedinte al CNA, dar nu si din cea de membru.

Cei sase membri care au votat revocarea sunt Monica Gubernat, Rasvan Popescu, Radu Calin Cristea - propusi de PSD, Valentin Jucan - PDL, Florin Gabrea - Presedintie (Traian Basescu) si Dorina Rusu - Presedintie (Klaus Iohannis), scrie pe blog Narcisa Iorga.

"Eu i-am cerut de cel putin trei ori, public, demisia doamnei Georgescu. La comisiile din Camera nu a ajuns deocamdata un astfel de memoriu. Comisiile parlamentare nu o pot revoca. CNA-ul este o institutie de reglementare si functioneaza pe baza unei legi", a declarat Gigel Sorinel Stirbu, intr-o interventie la postul B1 TV. Stirbu este presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor.

Aberatia zilei: Sefa CNA da in judecata... CNA

Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a dat in judecata, pe 9 martie, CNA si sase membri ai CNA - Valentin Jucan, Monica Gubernat, Rasvan Popescu, Florin Gabrea, Radu Calin Cristea si Viorel-Vasile Buda -, care, in septembrie 2014, i-au redus atributiile la conducerea Consiliului, prin modificarea Regulamentului de Organizare si Functionare al institutiei.

Aceasta a cerut instantei anularea unui act administrativ al Consiliului National al Audiovizualului, respectiv a deciziei 530 (Regulamentul de Organizare si Functionare al CNA) din 16 septembrie 2014, potrivit informatiilor publicate pe portalul instantelor de judecata.

Citeste si:
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
PSD și UDMR au reînviat în ultima săptămână discuția privind modificarea Constituției, mai exact pe subiectul alegerii președintelui, fiind în favoarea modelului de republică...
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
Ministerul Afacerilor Externe a reacționat vineri seară, 20 mai, după o postare a preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, în care a transmis că prioritatea sa este să îi reprezinte pe toţi...