CNA obliga cablistii sa ordoneze canalele in grila dupa tematica

Marti, 14 Martie 2017, ora 11:25
4763 citiri
CNA obliga cablistii sa ordoneze canalele in grila dupa tematica

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, ca operatorii de cablu sa fie obligati sa ordoneze canalele in grila dupa tematica.

Astfel, operatorii de cablu trebuie sa ordoneze canalele de stiri la un loc, cele de sport la fel, cele de filme la fel, cele cu desene animate la fel, transmite Pagina de Media. Modificarea intra in vigoare la 30 de zile dupa publicarea in Monitorul Oficial.

Ideea a fost propusa de Gabriel Tufeanu in luna decembrie 2016.

"Motivul pentru care am propus modificarea Deciziei a fost acela de a fi o logica in grila de programe, sa fie ordonate canalele, sa nu mai fie nevoit telespectatorul acasa sa caute genul lui preferat intre alte zeci de canale, cate are fiecare.

Se stie ca intr-un spectru de canale are genul lui preferat. Daca e un copil are acolo desenele lui animate, daca doreste cineva stiri acolo are stirile, daca vrea cineva filme are filme in zona respectiva, nu aruncate aleatoriu in grila cum sunt acum. Acelasi motiv si in privinta posturilor de radio si de TV", a spus acesta.

Modificarea a fost votata, marti, de 7 dintre cei 9 membri prezenti la sedinta CNA: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu si Radu Herjeu, in timp ce Dorina Rusu si Rasvan Popescu au votat impotriva. De la sedinta CNA de marti lipsesc Orsolya Eva Borsos si Radu Calin Cristea.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Excelent! Poate-i obligă și la-nvățarea abonaților cum să folosească