CNA: Scoaterea licentelor Radio Guerrilla si The Money Channel la licitatie, ilegala

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 16:02
1572 citiri
CNA: Scoaterea licentelor Radio Guerrilla si The Money Channel la licitatie, ilegala

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, ca vanzarea la licitatie a licentelor audiovizuale ale Radio Guerrilla si ale televiziunii The Money Channel este ilegala, precizand ca aceste licente vor fi retrase de Consiliu in cazul in care ele vor fi tranzactionate prin licitatie.

Societatea Realitatea Media SA, aflata in insolventa, a anuntat ca va vinde la licitatie, prin administratorul sau judiciar, HM Expert IPURL, licentele audiovizuale ale postului Radio Guerrilla si licenta audiovizuala a televiziunii The Money Channel.

Anuntul vanzarii la licitatie a licentelor Radio Guerrilla si The Money Channel a fost analizat in sedinta de marti a Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

Prezenta la sedinta CNA de marti, Mura Franculescu, directorul executiv al Realitatea Media, a declarat ca si ea a aflat din presa de anuntul administratorului judiciar privind vanzarea la licitatie a licentelor audiovizuale ale Radio Guerrilla si ale The Money Channel.

"Nu am putut sa o contactez pe doamna administrator judiciar, nici nu sta in prerogativele mele acest lucru. Ar trebui sa intelegeti situatia si sa separam lucrurile, partea redactionala de cea administrativa", a spus Mura Franculescu.

Ea i-a rugat pe membrii CNA ca, in cazul in care decid sa discute in sedinta subiectul vanzarii la licitatie a acestor licente, sa ii solicite sa vina in fata Consiliului administratorului judiciar al Realitatea Media, "pentru a explica neclaritatile".

Narcisa Iorga, membru al CNA, a intrebat-o pe Mura Franculescu cum priveste respectivul anunt despre vanzarea la licitatie.

"Legea audiovizualului stipuleaza foarte clar ce inseamna cedarea de licente, nu vanzarea de licente. Eu cred ca lucrurile astea trebuie decise in adunarile generale ale creditorilor si acolo trebuie sa se decida si sa se discute", a spus Mura Franculescu.

Narcisa Iorga a atras atentia ca in Legea audiovizualului se vorbeste "despre cedarea de licente, nu de vanzare prin licitatie". "Si pentru cedare e nevoie de acordul prealabil al Consiliului", a spus, la randul sau, Rasvan Popescu, membru al CNA.

Laura Georgescu a mai spus ca Mihaela Hamza ar trebui sa fie invitata joi, la CNA, pentru o discutie. Laura Georgescu a mai spus ca, pe 26 septembrie, exista posibilitatea sa se schimbe comitetul creditorilor Realitatea Media.

In schimb, Narcisa Iorga a propus ca CNA sa se adreseze judecatorului sindic, care gestioneaza situatia Realitatea Media, si sa il informeze ca aceasta scoatere la licitatie a unor licente nu poate avea loc.

Pe de alta parte, Narcisa Iorga a spus ca aceasta licitatie nu trebuie sa aiba loc, pentru ca in acest fel Radio Guerrilla va disparea. "Radio Guerrilla este un mijloc de comunicare cu o anumita prestanta in mediul audiovizual. Sunteti de acord sa dispara un astfel de radio?", a spus Iorga.

In cele din urma, Laura Georgescu a propus ca membrii CNA sa emita un comunicat de presa in care sa anunte public intentia Consiliului de a retrage licentele Radio Guerrilla si The Money Channel, in cazul tranzactionarii lor prin licitatie publica.

Propunerea a fost adoptata cu zece voturi "pentru" (Laura Georgescu, Florin Gabrea, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu, Radu Calin Cristea si Christian Mititelu). Valentin Jucan a votat "impotriva" aceste propuneri.

Citeste si:
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Medicul Alexandru Rafila a afirmat, marţi seară, că se aştepta de la premierul Florin Cîţu, după videoconferinţa pe care a avut-o marţi, la soluţii de sănătate publică, nu la anchete...
Ministrul Finanțelor susține că banii din PNI ”Anghel Saligny” nu vor fi distribuiți pe criterii politice: ”Ce e politic în a oferi şansa unei comunităţi să aibă apă curentă?”
Ministrul Finanțelor susține că banii din PNI ”Anghel Saligny” nu vor fi distribuiți pe criterii politice: ”Ce e politic în a oferi şansa unei comunităţi să aibă apă curentă?”
Ministrul Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, anunţă că primarii pot începe să depună proiecte pentru accesarea de fonduri prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, el...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
D ILIU
rank 4
Sa traiasca ceneaul, a sarit ca ars in sus,