CNA, sesizat din nou in cazul Oana Stancu: GDS, Freedom House si Expert Forum cer sa se discute cu celeritate

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 18:30
6638 citiri
CNA, sesizat din nou in cazul Oana Stancu: GDS, Freedom House si Expert Forum cer sa se discute cu celeritate
Foto: site Antena 3

Grupul pentru Dialog Social (GDS), Freedom House si Expert Forum au sesizat CNA cerand discutarea cu celeritate a cazului Oana Stancu Zamfir, jurnalista de la Antena3 care a implicat copilul unui alt jurnalist in scandalul Intact vs. Antena3.

"Consideram ca gestul Oanei Stancu Zamfir este incalificabil atat din perspectiva eticii profesionale, cat si din cea a traumelor psihice pe care le poate provoca unui minor. Implicarea in disputele publice a minorilor este un fapt deosebit de grav si descalificant, care trebuie penalizat", se arata in scrisoarea adresata CNA si publicata integral de Revista 22.

Reprezentantii celor trei ONG-uri subliniaza faptul ca prin demersul facut de Oana Stancu Zamfir "postul Antena 3 a incalcat grav dreptul la viata privata, la demnitate umana si prevederi legate care vizeaza protectia minorilor".

Nu este prima reactie negativa starnita de derapajul Oanei Stancu Zamfir. Marti, Valentin Jucan, membru CNA, a sesizat, de asemenea, Consiliul, iar judecatorul Cristi Danilet, membru in CSM, a solicitat oficial Avocatului Poporului si Avocatului Copilului sa se sesizeze in acest caz si sa ia atitudine.

Copilul unui jurnalist, implicat de Antena3 in scandalul ANAF: Sesizari la institutiile abilitate si val de reactii impotriva Oanei Stancu

Oana Stancu Zamfir i-a adresat, marti, o scrisoare publica fiicei in varsta de doar 10 ani a jurnalistului Dan Tapalaga, publicata de Jurnalul National si preluata de Antena3, in care ii ironizeaza tatal, spunandu-i, printre altele, sa nu ii fie rusine atunci cand ea va fi mare (si tatal ei la varsta senectutii) pentru momentele in care el "se va extrage des pentru a merge la toaleta, pentru ca asa e varsta" sau "daca i se misca proteza".

Casatorita cu deputatul PNL Daniel Zamfir si mama a unei fetite de un an si jumatate, Oana Stancu a sustinut ca scrisoarea adresata fiicei lui Dan Tapalaga este un "manifest pentru viitor", fiind o replica la un articol in care jurnalistul de la Hotnews a ironizat participantii la protestul organizat vinerea trecuta de Antena3 in Piata Constitutiei.

Dupa ce demersul ei a starnit un val de reactii negative in mediul online, Oana Stancu a intervenit telefonic la postul Antena3 pentru a da o serie de explicatii si s-a plans ca a fost amenintata pe Facebook.

Oana Stancu a subliniat ca scrisoarea ei a fost "doar un manifest impotriva urii, impotriva celor care indeamna la ura impotriva Antenei 3 si a telespectatorilor ei, a batranilor [...] un manifest adresat copiilor nostri pentru a face o lume mai buna. Eu nu m-am luat de copilul nimanui. In loc de asta am primit si mai multa ura, am primit 'urari' ca fata mea sa fie violata", a afirmat ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#GDS sesizare CNA Oana Stancu, #Freedom House sesizare CNA Oana Stancu, #Expert Forum CNA Oana Stancu , #CNA