Dan Diaconescu incaiera CNA: Membrii Consiliului depun plangere penala pe numele sefei lor

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 16:01
4084 citiri
Dan Diaconescu incaiera CNA: Membrii Consiliului depun plangere penala pe numele sefei lor

Membrul CNA Valentin Jucan (foto), alaturi de alti colegi din cadrul Consiliului, a anuntat, joi, ca va depune o plangere penala pe numele presedintelui Laura Georgescu, pe motiv ca aceasta a luat o decizie fara sa se consulte cu nimeni.

Laura Georgescu este acuzata ca a trimis o adresa operatorului de satelit Digital Sky, prin care cerea sa fie intrerupta emisia DD TV, argumentand ca postul lui Dan Diaconescu nu respecta legea. Ea a facut acest lucru luni, 21 octombrie, fara sa se consulte cu niciun coleg, in conditiile in care sedinta CNA a avut loc marti, 22 octombrie, potrivit Realitatea TV.

Astfel, membrii CNA sunt nemultumiti de faptul ca Georgescu a luat decizia si a trimis adresa in numele Consiliului, fara sa spuna insa nimanui, incalcand, astfel, regulamentul. La finalul sedintei de joi, Valentin Jucan a explicat ca "este vorba despre respectarea unor proceduri care se aplica in orice situatie si in orice institutie".

"Este vorba de o adresa pe care a trimis-o presedintele catre o firma de satelit. A fost trimisa luni si se cerea intreruperea semnalui la satelit a DD TV, iar asta se intampla fara decizia Consiliului. E adevarat ca a doua zi s-a votat suspendarea, dar e ilegal ce a facut Georgescu. Toate adresele sunt trimise de Consiliu, prin votul Consiliului, pentru ca sus scrie CNA, nu Laura Georgescu", a acuzat Jucan.

Acesta a precizat ca demersul sau nu are nicio legatura cu situatia DD TV si ca "nu este o decizie care sa sprijine pe vreunul dintre actori".

In plus, acesta a spus ca este de acord ca OTV sa isi reia transmisia, prin frecventa de satelit a DD TV, daca acest lucru se intampla in baza grilei aprobate de CNA.

"Una e sa ne adresam ANCOM-ului (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii - n.red.) si alta e sa trimitem o scrisoare si sa cerem intreruperea emisiei. ANCOM trebuia sa faca acest lucru, nu CNA, mai ales nu presedintele, fara votul Consiliului, care nu avea voie sa transmita adresa.

Dan Diaconescu, circ la CNA: Face plangere penala pe numele sefei Consiliului

Este a doua plangere penala ce ar putea fi depusa pe numele sefului CNA, dupa ce Dan Diaconescu a amenintat, tot joi, ca va face acelasi lucru, sustinand ca suspendarea licentei DD TV a fost un abuz.

Acest lucru s-a intamplat la inceputul sedintei CNA, iar la final, Diaconescu, care a asistat la intreaga dezbatere, a anuntat ca membrii Consiliului au decis sa amane discutarea acestui caz pana martea viitoare.

"Georgerscu a semnat adresa pe 21 octombrie, iar acest lucru e incompatibil cu legea CNA. Le multumesc membrilor CNA care au spus ca vor face plangere penala impotriva lui Georgescu. Ea a semnat hartia in numele colegilor fara sa-i anunte, ma astept la demisia lui Georgescu si la repunerea in drepturi a DD TV. In cazul in care tot acest scandal va continua, ne vom adresa forurilor internationale, Parlamentului European", a spus Diaconescu.

In plus, in timpul sedintei de joi, Laura Georgescu a afirmat ca isi asuma raspunderea pentru transmiterea adresei, insa nu a precizat si in baza carui act normativ a luat aceasta decizie, pe cont propriu, cu privire la faptul ca postul DD TV nu a respectat legea si ca transmisia trebuie oprita.

Televiziunea OTV a inceput sa emita, din Italia, in noaptea de vineri spre sambata, in Romania, pe frecventa de satelit a postului DD TV, insa cu o grila de programe modificata. Acesta nu a notificat CNA in prealabil, drept urmare Consiliul i-a suspendat dreptul de a emite.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...