Dan Grigore: Imi dau demisia din CNA, daca Crin Antonescu nu prezinta scuze

Marti, 06 Martie 2012, ora 14:28
4465 citiri
Dan Grigore: Imi dau demisia din CNA, daca Crin Antonescu nu prezinta scuze
Foto:princeradublog.ro

Maestrul Dan Grigore, membru in CNA de 12 ani, asteapta scuze din partea lui Crin Antonescu pentru jignirea adresata intr-o emisiune la Antena3, anuntand ca, in caz contrar, joi isi va da demisia din Consiliu.

"In Ziua de 1 martie, prin intermediul emisiunii Sinteza Zilei a domnului Mihai Gadea, am primit niste secretii encomiastice. Adica niste laude la adresa artei mele muzicale, proliferate de domnul director insusi ceea ce mi-a produs o oarecare placere. Alaturi de aceste laude, domnia sa si-a exprimat stupefactia ca eu, un monarhist, nu raspund comandamentelor acelei institutii si ca tin cu Basescu. L-a intrebat pe Crin Antonescu ce parere are despre acest lucru. Si a raspuns ca nu am onoare.

Domnul Crin Antonescu nu e un simplu politician ci este presedintele unui mare partid din opozitie si copresedinte al coalitiei. Daca intreg aliotmanul Opozitiei se impiedica de Dan Grigore, ii propun un targ avantajos. Daca pana la sedinta urmatoare nu prolifereaza scuzele de rigoare sau ceva echivalent, eu joi, la sedinta urmatoare, imi voi da demisia din CNA", a declarat Dan Grigore inainte de sedinta de marti a Consiliului National al Audiovizualului, informeaza paginademedia.ro.

Celebrul pianist este in prezent membru al CNA in calitate de reprezentant al guvernului, el fiind nominalizat in aceasta postura de fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu.

Saptamana trecuta, alaturi de alti trei membri ai CNA, Ioan Onisei, Narcisa Iorga si Gelu Trandafir, Dan Grigore a sustinut intr-o conferinta de presa ca postul Antena 3 actioneaza in scopuri politice si ca unii membri CNA sunt atacati inainte de a se lua anumite decizii pentru a fi intimidati.

Cei patru propusesera o noua intrerupere de zece minute a emisiunilor unei televiziuni din trustul Intact, de data aceasta Antena3, dupa modelul sanctiunii acordate postului Antena1 pentru difuzarea imaginilor cu Emil Boc dezbracat. De data aceasta era vorba despre atacul lansat de Mihai Gadea la adresa presedintelui CNAS si insultele adresate acestuia.

Antenele, iar la CNA: Gadea l-a facut pe seful CNAS nesimtit, dobitoc si mitocan

"Demersurile Antena 3 din ultima vreme sunt mai toate in scopuri politice. E o naivitate sa credem ca sunt scopuri feciorelnic scoase din spatiul politic. Dar justificarea postului este ca aceste demersuri sunt nobile pentru ca servesc ceva nobil, Opozitia.

Faptul ca Opozitia nu se delimiteaza de acest demers (...) mi se pare lucrul cel mai periculos - lipsa de delimitare a unor lideri politici, care functioneaza actualmente in opozitie, fata de aceste demersuri.

Antena 3 face acest demers pseudo-jurnalistic derapand tot timpul de la cele mai elementare norme - dreptul omului la imagine, la demnitate, nu doar a omului care apare la televizor, ci si a celui care priveste", a declarat Dan Grigore in conferinta de presa.

Membru al CNA, amenintat cu moartea si santajat - decizia in cazul Antenelor, amanata

Dan Grigore, un Cavaler al Artelor

In pagina sa de prezentare pe site-ul CNA, se arata ca "Cavaler al Artelor si Literelor", Dan Grigore a facut studii la Conservatorul Rimski-Korsakov din Sankt-Petersburg si la cel de Muzica din Bucuresti, a obtinut bursa Herder la Academia de Muzica din Viena. Membru al Societatii Europene de Cultura din Venetia, laureat al concursurilor internationale, solist al Filarmonicii George Enescu, Prorector de Onoare al Universitatii de Muzica din Bucuresti, membru in jurii internationale de prestigiu, activitatea sa artistica a fost excelent apreciata de presa de specialitate din marile centre muzicale ale lumii in care a concertat.

Statul roman i-a acordat Ordinul "Serviciul Credincios in grad de Mare Cruce".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Dan Grigore CNA demisie, #Dan Grigore Crin Antonescu, #Dan Grigore pianist , #CNA