Licenta Antenei 3, prelungita cu scandal de CNA: Acuzatii de minciuna, blesteme si propaganda

Marti, 10 Iunie 2014, ora 17:24
5825 citiri
Licenta Antenei 3, prelungita cu scandal de CNA: Acuzatii de minciuna, blesteme si propaganda

CNA a votat, marti, prelungirea licentei audiovizuale a Antenei 3 cu 9 ani, in conditiile in care aceasta urma sa expire pe 24 iunie. Sedinta a fost presarata cu acuzatii de propaganda politica.

Decizia de prelungire a licentei a fost votata de Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea, in timp ce Narcisa Iorga si Valentin Jucan au votat impotriva, informeaza Mediafax.

Pozitia postului Antena 3, care face parte din trustul Intact detinut de familia Voiculescu, a fost sustinuta de o delegatie condusa de directorul general, Mihai Gadea, si de mai multi realizatori de emisiuni, printre care Mircea Badea, Adrian Ursu, Dana Grecu si Radu Tudor.

Acestora le-au fost puse mai multe intrebari de catre cei doi membri CNA care au votat impotriva.

De exemplu, Valentin Jucan le-a cerut sa exprime un punct de vedere cu privire la mentionarea postului Antena3 in diverse rapoarte oficiale, inclusiv in MCV. Adrian Ursu a raspus: "Stim pe ce filiera au venit aceste rapoarte".

"Au fost facute cu un anumit scop, intr-un moment de incarcatura electorala si nu v-am vazut manifestandu-va in niciun fel ingrijorarea fata de modul in care este privita presa din Romania, pentru ca nu era vorba numai despre Antena 3", a mai spus Ursu.

Mircea Badea, Narcisa Iorga si definitia blestemului

In schimb, in momentul in care Narcisa Iorga a intrebat de ce au mai venit sa solicite prelungirea licentei, cata vreme pentru cei care lucreaza la Antena 3 "conteaza foarte mult audienta, preferintele publicului, dar legea mai putin", Mihai Gadea a replicat ca Narcisa Iorga este cea care trebuie sa explice mai intai de ce mai este inca membru in CNA, cata vreme Catalin Tolontan a acuzat-o ca "era in staff-ul de campanie al domnului Basescu in timp ce era si membru al CNA", relateaza sursa citata.

"Eu nu dau raspunsuri in fata acelora care trebuie sa raspunda ei pentru incompatibilitati si pentru incalcarea flagranta a legii", a declarat Mihai Gadea.

"Este o minciuna, in acea zi eu nu am iesit din casa", a raspuns Narcisa Iorga, in timp ce Mihai Gadea a acuzat-o ca il supune la un interogatoriu, precum cei "de la securitate".

De asemenea, Narcisa Iorga l-a intrebat pe Mircea Badea de ce a spus ca doreste ca membrii CNA care au votat pentru o sanctiune ce i-a fost acordata sa foloseasca banii pentru a-si cumpara lumanari. Acesta a spus ca are dreptul la libera exprimare si ca blestemul este o specie folclorica a poporului roman.

Narcisa Iorga a sustinut ca o parte dintre emisiunile Antenei 3 sunt mai putin de informare si mai mult de propaganda politica, iar ulterior a fost adusa in discutie si ultima dezinformare lansata de reporterul Ionut Cristache, referitoare la asa-zisa internare la Viena a directorului STS, generalul Marcel Opris.

STS neaga zvonurile: Directorul Serviciului nu este in spital

In premiera, sedinta a fost transmisa live pe Internet de Valentin Jucan, care a anuntat ca intentioneaza sa faca acest lucru de fiecare data de acum inainte, pentru ca, potrivit legii CNA, sedintele sunt publice.

"Am lipsit aproximativ 5 minute din sala. Cat timp nu am fost langa laptop, presedinta CNA a incercat sa smulga web-cam-ul pe care il folosesc pentru a va furniza imaginile din sedinta", a dezvaluit acesta pe Facebook.

Mai mult, sedinta de astazi a CNA s-a intrerupt ca urmare a unei pene de curent, iar Valentin Jucan spune ca are informatii conform carora "se lucreaza la o noua procedura interna (eventual modificarea Regulamentului de organizare si functionare) prin care sa fiu oprit sa va mai furnizez imagini din sedinta".

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#prelungire licenta Antena3, #CNA Narcisa Iorga, #CNA Gadea Narcisa Iorga , #CNA