Membrii CNA s-au certat pe seama interzicerii politicienilor la tv in weekend

Joi, 24 Mai 2012, ora 22:57
1274 citiri
Membrii CNA s-au certat pe seama interzicerii politicienilor la tv in weekend

Membrii CNA prezenti la sedinta de joi s-au certat pe tema aplicarii legii care prevede interzicerea aparitiei publice a politicienilor pe posturile de televiziune in zilele de sambata si duminica.

Narcisa Iorga a dorit sa precizeze faptul ca l-a acuzat pe presedintele Consiliului, Rasvan Popescu, ca "minte public" in momentul in care acesta a spus ca nu s-au aplicat niciodata prevederile articolului 66 din Legea nr. 67/ 2004 (Legea alegerilor locale n.r.), potrivit caruia "in perioada campaniei electorale, candidatii si reprezentantii partidelor politice aflate in competitie au acces la posturile publice si private de radiodifuziune si de televiziune numai la emisiunile si dezbaterile electorale", in conditiile articolelor 63, 64 si 65, informeaza Mediafax preluat de Realitatea.net.

"Am primit acuzatii din partea domnului Mititelu de genul 'Asta e nesimtire'", a spus Iorga in sedinta. Christian Mititelu a precizat insa ca a catalogat respectiva declaratie drept "obraznicie", nu "nesimtire".

"Daca e 'obraznica', e si mai bine. (...) Nu vorbesc niciodata fara acoperire si intotdeauna verific o informatie. (...) Am consultat site-ul CNA si am constat ca CNA a aplicat prevederile Legii 67/ 2004 si in campania electorala pentru alegerile locale din 2004, cand dumneavoastra (Rasvan Popescu n.r.) erati membru, si in campania pentru alegerile din 2008, cand erati presedinte CNA. Asadar n-am mintit cu nimic, ati mintit dumneavoastra public si nu voi fi acuzata de nesimtire", a mai spus Narcisa Iorga.

Alegeri Locale 2012

In urma mai multor discutii, CNA a adoptat, pe 17 mai, Instructiunea privind aplicarea Legii alegerilor locale si a Deciziei nr. 195 din 24 aprilie 2012, care prevede in principal faptul ca televiziunile si radiourile nu pot difuza sambata si duminica emisiuni la care sa participe candidati si reprezentanti ai partidelor politice ori ai altor competitori electorali.

Instructiunea a fost adoptata "la limita", cu sase voturi "pentru" (Gelu Trandafir, Lorand Turos, Valentin-Alexandru Jucan, Narcisa Iorga, Ioan Onisei si Mircea Valeriu Deaca) si patru voturi "impotriva" (Rasvan Popescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea si Mihai Malaimare).

Rasvan Popescu a declarat joi ca nu crede in aceasta decizie, asa ca nu o poate apara public, lucru care i s-a cerut in repetate randuri de catre jurnalisti.

In replica, Narcisa Iorga a prezentat lista de sanctiuni date de CNA privind aplicarea Legii 67/ 2004 in perioadele de campanie pentru alegerile locale din 2004 si 2008, aratand ca Realitatea TV a fost amendata pentru aparitia reprezentantilor unor partide politice in emisiunile fara caracter electoral precum si cele de sambata si duminica, atat in 2004, cat si in 2008, in acest caz din urma Rasvan Popescu fiind presedintele CNA, iar decizia fiind luata in unanimitate de membrii Consiliului.

"Atitudinea dumneavoastra de a va deroba de responsabilitate si atitudinea domnului Mititelu, care acuza permanent, si pe mine si pe domnul Trandafir, ca suntem partinitori duce la astfel de perceptii in opinia publica, iar eu vreau restabilirea adevarului", i s-a adresat Iorga lui Rasvan Popescu.

"E vorba de o sanctiune. Eu nu am aceasta obsesie a sanctiunilor, dupa parerea mea chiar exageram cu sanctiunile in momentul acesta (...). N-am ce sa retrag, faptul ca nu mi-am amintit un moment in 2008, sa fim seriosi, se poate intampla sa nu-ti amintesti nici de anul trecut", a spus Rasvan Popescu.

Ioan Onisei, a fost de acord ca, "in 2004, Romania era alta cel putin din punctul de vedere al mijloacelor de informare in masa", insa a apreciat ca "nu este problema CNA" faptul ca legea in discutie este depasita si Parlamentul nu a modificat textul legii.

Citeste si:
Vasile Dîncu: "Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL"
Vasile Dîncu: "Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL"
Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Vasile Dîncu, a anunţat că Guvernul Florin Cîţu va cădea, deoarece PSD nu îşi permite să facă niciun fel de înţelegere...
Adrian Veştea, după ce a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: "Am fost martorul unei minuni - aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi"
Adrian Veştea, după ce a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: "Am fost martorul unei minuni - aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi"
Preşedintele CJ Braşov Adrian Veştea, care a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL în faţa lui Rareş Bogdan, a afirmat ironic că, la Consiliul Naţional de duminică, 26 septembrie, a...
Sursa: Ziare.com