Nou scandal la CNA: Boicot si cereri de demisie

Marti, 08 Iulie 2014, ora 15:35
4384 citiri
Nou scandal la CNA: Boicot si cereri de demisie

Sedinta CNA convocata pentru marti, prima dupa modificarea regulamentului, nu s-a putut tine din cauza lipsei de cvorum. Trei membri ai CNA au refuzat sa stea la aceeasi masa cu presedintele consiliului, Laura Georgescu, in semn de protest fata de refuzul ei de a demisiona ca urmare a scandalurilor in care a fost implicata.

A fost prima sedinta convocata dupa mai multe saptamani in care demisia Laurei Georgescu a fost ceruta inclusiv de catre presedintii comisiilor de cultura din Camera Deputatilor si Senatului, in timp ce PP-DD a sesizat DNA.

Narcisa Iorga, Valentin Jucan si Florin Gabrea si-au asezat pe birouri foi de hartie pe care scria "Demisia", dupa care s-au postat in fata usii spunand ca refuza sa stea la aceeasi masa cu Laura Georgescu, informeaza paginademedia.ro.

Alti trei membri CNA, Rasvan Popescu, Cristina Trepcea si Christian Mititelu, nu au venit la sedinta, in schimb Viorel Vasile Buda, vicepresedintele CNA, a fost prezent, desi era in concediu.

Noi inregistrari cu sefa CNA. Laura Georgescu: Va belesc! Sa moara mama! Pe bani va belesc! (Video)

Pe holurile institutie s-au plimbat doi angajati, unul de la departamentul monitorizare si altul de la departamentul IT, purtand hartii pe care scria "Demisia".

"Laura Georgescu a venit si s-a asezat la masa ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Consiliul National al Audiovizualului este o institutie care nu poate fi, din punctul meu de vedere, tarata intr-un scandal si decredibilizata in asa masura incat sa se prefaca ca nu s-a intamplat nimic cu Laura Georgescu si sa mergem mai departe", a declarat Narcisa Iorga.

In replica, Laura Georgescu a declarat ca nu are niciun motiv sa isi dea demisia. "Nu am facut nimic impotriva institutiei, nu am incalcat legea si nu cedez la presiunile politice. (...) Vom incerca o sedinta publica din nou, joi de la ora 10.00", a declarat presedintele CNA.

Laura Georgescu, in timp ce i se cere demisia la CNA: Nu cedez presiunilor!

Mai multe ONG-uri au cerut public, miercuri, premierului Victor Ponta sa faca tot posibilul ca Laura Georgescu sa plece din fruntea CNA, in conditiile in care ea a fost numita in aceasta functie la propunerea Guvernului.

Citeste si:
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Joi, 29 iunie, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a trecut prin parlament mai multe amendamente privind protejarea avertizorilor de integritate, în ciuda avertismentelor venite din partea...
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc. Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții...