Presedintele CNA: Ordonanta care modifica Legea audiovizualului e in favoarea mass-media

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 15:17
3123 citiri
Presedintele CNA: Ordonanta care modifica Legea audiovizualului e in favoarea mass-media

Rasvan Popescu, presedintele CNA, i-a contrazis pe colegii sai care au criticat, miercuri, ordonanta de urgenta care modifica Legea audiovizualului, adoptata de Guvern fara dezbatere publica.

Cinci dintre membrii CNA au acuzat Guvernul ca a lasat consiliul fara una dintre atributiile sale principale, aceea de a sanctiona un post de televiziune, in conditiile in care, conform OUG adoptate marti, sanctiunile vor fi puse in executare doar dupa o decizie definitiva a instantei, adica dupa ani de zile.

CNA e tras pe linie moarta, asa cum si-a dorit mereu Antena 3 - Membri CNA

Rasvan Popescu a declarat la Digi24 ca acuzatiile sunt "exagerari" si sunt lansate de "un grup minoritar al CNA", care "are dreptul la opinia sa".

"Este o ordonanta de urgenta clar in favoarea media. Sunt o serie de prevederi care sunt in folosul posturilor de televiziune", a mai spus Popescu.

In opinia presedintelui CNA, institutia "ramane la fel de stabila ca si pana acum" pentru ca prevederile initiale ale OUG prin care un membru CNA putea fi revocat de Parlament au fost eliminate.

"Chiar, intr-un fel, cel putin din punctul de vedere al oamenilor, institutia este intarita", a mai spus Popescu, adaugand ca ordonanta prevede o experienta de 5 ani in audiovizual pentru un membru al CNA, astfel incat "nu o sa ne mai trezim cu oameni din clientela de partid".

Rasvan Popescu a spus ca la CNA a venit forma initiala a ordonantei de urgenta si, in urma unor dezbateri, a fost exprimat un punct de vedere care a fost remis Guvernului.

Totodata, presedintele CNA a recunoscut ca in ordonanta sunt si "prevederi asupra carora se mai poate discuta si amenda cu ocazia dezbaterii in Parlament, in ianuarie-februarie", printre acestea fiind cea referitoare la aplicarea cu intarziere a sanctiunilor.

Intrebat daca a inteles care a fost urgenta si de ce Guvernul a modificat Legea audiovizualului fara o dezbatere publica, punand ordonanta pe o lista suplimentara ordinii de zi, Rasvan Popescu a raspuns: "Eu va spun ce am facut noi, trebuie sa intrebati initiatorul".

Guvernul modifica de urgenta Legea audiovizualului - vizati CNA, cablistii si agentiile

Victor Ponta: Nu exista nicio modificare in ceea ce priveste functionarea CNA

Guvernul Ponta a adoptat, marti, o ordonanta de urgenta care modifica Legea audiovizualului. Textul acesteia nu a fost supus dezbaterii publice, asa cum prevede legea, si nu a fost inca publicat pe site-ul Guvernului, dar purtatorul de cuvant al Guvernului a facut o serie de precizari cu privire la prevederile ei.

Ulterior, premierul a negat ca ordonanta ar modifica functionarea CNA.

Citeste si:
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...