Propaganda TV. CNA, o institutie care a abdicat de la rolul de arbitru mass-media

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 15:08
7675 citiri
Propaganda TV. CNA, o institutie care a abdicat de la rolul de arbitru mass-media

Din 2005, odata cu declansarea ofensivei impotriva coruptiei, s-a dezvoltat in societatea romaneasca o linie de propaganda mass-media finantata de oameni foarte bogati care doreau sa-si pastreze privilegiile din timpul guvernarii Adrian Nastase.

Un sindicat format din Dan Voiculescu, Dinu Patriciu si Sorin Ovidiu Vantu a realizat un conglomerat media format din televiziuni, ziare si site-uri, care a pornit un atac puternic si constant la adresa Justitiei, a institutiei prezidentiale si a procesului de eliminare a coruptiei endemice din societate.

Acest demers nu a reusit sa stopeze transformarea Romaniei dupa aderarea la NATO si Uniunea Europeana, dar a provocat o serie de crize politice, a distrus solidaritatea sociala si a impartit Romania in doua tabere - in cei manipulati si in cei care incearca sa reziste.

In timp, cei trei moguli au pierdut partida, Dinu Patriciu a decedat, Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vantu au ajuns dupa gratii, dar proiectul lor a mers mai departe.

A reprezentat declansarea unui cancer care de peste un deceniu macina societatea. Nu e vorba de dezbatere politica, nu e vorba de libertatea presei, ci de o confruntare continua in care sunt sacrificati oameni si constiinte fara niciun fel de responsabilitate.

Cei care platesc vor anihilarea inamicului. Acest cancer a fost accelerat de criza economica din 2009 si o multime de jurnalisti, sociologi, lideri sindicali au devenit sustinatori ai minciunii, de frica sa nu-si piarda joburile sau privilegiile.

Aceasta slabiciune a mass-media coroborata cu transformarea radicala a modelului de afacere din cauza dezvoltarii tehnologiei a reprezentat un punct slab pentru democratie, vulnerabilitate speculata la maximum de moguli si de o sumedenie de politicieni corupti.

Sebastian Ghita, inventia SRI?

Pentru a-l stopa pe Sorin Ovidiu Vantu, apare in scena Sebastian Ghita, un mogul de tip nou, care ii preia primului imperiul media si despre care multi spun ca e creatia serviciilor. Asa apare Romania TV, prin spargerea Realitatii TV.

Compania de media a lui Dan Voiculescu supravietuieste arestarii acestuia si isi continua campania, avand drept obiectiv eliberarea patronului din inchisoare. Antena 3 duce o lupta neobosita pentru impunerea gratierii si modificarilor la Codul Penal, intr-o incercare disperata de a-si scoate "seful" din inchisoare.

Sebastian Ghita, sustinut de conducerea SRI, George Maior si Florian Coldea, se asociaza cu Victor Ponta, prim ministru si sef PSD, sprijinindu-l pe acesta din urma sa ajunga presedinte.

Dar planul nu se materializeaza, iar Klaus Iohannis castiga functia de sef al statului in 2014. Incapacitatea noului presedinte de a reforma PNL in primii doi ani de mandat ofera o sansa nesperata PSD de a castiga alegerile din decembrie 2016.

Liviu Dragnea mosteneste misiunea de a-i salva pe corupti. O face si pentru faptul ca el insusi e un condamnat penal la inchisoare cu suspendare. Acesta continua razboiul de propaganda impotriva Justitiei si a institutiei prezidentiale, principalul obiectiv politic nedeclarat fiind impunerea cu orice pret a ordonantelor.

Pe scurt, aceasta e istoria recenta a folosirii mass-media in interese politice. Astazi, din marele imperiu au ramas doar Romania TV si Antena 3, dar care au avut si au un rol decisiv in sustinerea politica a PSD, un partid care isi doreste anihilarea legislatiei impotriva coruptiei.

Nimeni nu poate reforma CNA

In aceste zile, se desfasoara o campanie puternica impotriva presedintelui Klaus Iohannis si a institutiilor de aplicare a legii. Nimic nou sub soare.

In toata nebunia, rolul de mediator si de garant al aplicarii legii audiovizualului este CNA, o institutie care a fost blocata politic inca de pe vremea premierului Victor Ponta.

E foarte ciudat ca Guvernul Ciolos nu a reusit repunerea in functiune a Consiliului National al Audiovizualului, iar nerezolvarea problemei respectarii legislatiei in materie de comunicare face ravagii astazi intr-un context international nefavorabil Romaniei.

Marea problema cu aceste televiziuni nu tine de politica editoriala, care poate fi partinitoare daca managementul hotaraste astfel, marea problema este faptul ca atat Romania TV, cat si Antena 3 duc o politica de atac la persoana, de amenintari la adresa celor care au o alta opinie si distribuie intens informatii false.

Protestele vazute la Romania TV: Tehnocratii si sorosistii, in strada. Iohannistii au batut un jandarm (Galerie foto)

Toate acestea sunt incalcari flagrante ale legislatiei penale din Romania. Nici macar nu mai e vorba despre incalcarea legii audiovizualului, ci de ceva mult mai grav.

CNA tace, unii membri ai acestei institutii fiind numiti special ca sa protejeze interesele acestor televiziuni si sa le lase cale libera pentru propaganda si minciuna.

Membru CNA: Nu-mi da ordine mie CSM. In subiectele de mare interes se permit lucruri in afara legislatiei, pentru o nota de dramatism

Lipsa de echilibru in comunicare a dus la o politizare excesiva si la o degradare fara precedent a relatiilor interumane, transformand Romania intr-un camp de lupta intre grupuri de interese care n-au nicio legatura cu interesele legitime ale cetatenilor.

Daca o institutie cum e CNA ramane blocata si nu reuseste sa curete peisajul mass-media, atunci rolul ei va fi preluat de societatea civila.

In aceste zile, mai multe initiative neguvernamentale au fost lansate in spatiul public pentru a limita cumva efectele campaniilor de manipulare duse de cele doua televiziuni. De fiecare data cand o institutie abdica de la misiunea cu care a fost investita, isi va pierde relevanta sociala, misiunea institutiei fiind preluata de alte structuri sociale.

Apel catre marile companii: Boicotati Antena 3, B1 TV si Romania TV. Banii pe publicitate finanteaza manipularile

Daca vreti, acelasi lucru se intampla astazi si cu institutia Avocatului Poporului care prin actiunile lui Victor Ciorbea a facut sa nu mai aiba niciun rol in societate, devenind o forma fara fond.

Initiativele civice nu pun in discutie libertatea cuvantului, ci pun in discutie propagarea minciunii, amenintarile si incitarea la violenta. Din pacate, raul a fost facut si vindecarea va dura mult. Foarte mult!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Klaus Iohannis reforma PNL, #Sebastian Ghita SRI, #Liviu Dragnea amnistie gratiere , #CNA
Comentarii
Poza Comisia de integritate I V Stalin
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5
CNA este grup de comando după chipul și asemănarea gangsterilor care