Reclama interzisa din cauza numarului mare de copii electrocutati

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 17:16

   

Reclama interzisa din cauza numarului mare de copii electrocutati
Consiliul National al Audiovizualului a interzis o reclama la un operator de telefonie mobila, ca urmare a cresterii numarului copiilor electrocutati din cauza ca s-au urcat pe garniturile de tren.

Este vorba despre un spot Cosmote, in care Smiley si Pavel Bartos, care beneficiaza de multa apreciere in randul tinerilor si adolescentilor, fac acrobatii pe un vagon de tren aflat in miscare, transmite Pagina de media.

Inca un incident in gara: Un adolescent a murit electrocutat pe un vagon de tren

CNA a recurs la aceasta masura in urma unei sesizari venite din partea Ministerului de Interne, in care se arata ca a avur loc "o crestere neobisnuita a numarului de cazuri grave de copii sau adolescenti electrocutati ca urmare a faptului ca s-au urcat pe garniturile de tren".

"Una dintre ipotezele care ar putea sa explice acest fenomen ingrijorator este o posibila influenta a unui clip publicitar realizat pentru o companie de telefonie mobila, Romtelecom Cosmote, in care doua personaje care beneficiaza de foarte multa simpatie in randul copiilor si adolescentilor, Smiley si Pavel Bartos, realizeaza o serie de exhibitii acrobatice, urcati pe un tren in miscare.Inceperea promovarii acestui clip publicitar se coreleaza destul de bine cu recrudescenta cazurilor grave de electrocutii prezente mai sus", se arata in sesizarea Ministerului de Interne.

Garile, pericol public: Inca un baiat electrocutat, pe un vagon de tren

Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Alexandru Jucan, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea au votat pentru interzicerea reclamei, in vreme ce Christian Mititelu a votat impotriva.

"Responsabilitatea pentru ceea ce face un copil nu tine neaparat de CNA. Exista parinti, exista educatie, exista scoala, exista oameni de paza la gara, exista controlor in tren. Nu poti sa te urci pe acoperisul unui tren asa oricum si oricand. In copilaria mea am mers si eu cocotat pe tren, sigur, atunci nu erau trenuri electrice", si-a explicat Christian Mititelu votul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3877 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
maxwell
rank 5
pai pe pricipiul asta trebuie cenzurat aproape tot
pai daca te uiti la TV sau citesti in ziare sau o carte si te apuci sa faci ce vezi acolo inseamna ca esti prost! nu este vina celor de la TV ca pe tine nu te-a educat nimeni sa faci diverenta intre realitate si ce vezi la TV . Pai daca eu citesc biblia si constat ca Isus a mers pe apa si incerc si eu si ma inec acu e vina bibliei sau a mea ca m-am crezut Isus ? Constat ca se reintroduce cenzura in detrimentul educatiei tinerilor din ziua de astazi . probabil ca cei ce ne conduc cred ca este mai ieftin , mai simplu sa interzica decat sa educe .
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor