Scandalul din CNA: Noi dezvaluiri. Narcisa Iorga: Special pentru cei care spun ca inregistrarile nu sunt credibile

Duminica, 13 Iulie 2014, ora 17:47
6023 citiri
Scandalul din CNA: Noi dezvaluiri. Narcisa Iorga: Special pentru cei care spun ca inregistrarile nu sunt credibile

Noi inregistrari care o au ca protagonista pe sefa CNA, Laura Georgescu, au fost facute publice. Membru al Consiliului National al Audiovizualului, Narcisa Iorga a publicat, o serie de fragmente din inregistrari audio ale sedintelor CNA, in care este redata atitudinea pe care o are sefa Consiliului.

Pe blog Narcisa Iorga sustine ca a publicat inregistrarile ca replica la afirmatia premierului Victor Ponta, potrivit careia fragmentele audio provin din surse necredibile.

Premierul Victor Ponta a declarat, recent, ca nu a ascultat inregistrarile cu Laura Georgescu pentru ca nu provin dintr-o sursa credibila, sustinand CNA nu ar trebui sa-si piarda imunitatea fata de Parlament. El a mentionat ca nu o va schimba pe sefa CNA pentru ca nu poate emite ordonante de urgenta in acest caz.

"Imi asum fara nicio rezerva autenticitatea inregistrarilor pe care le-am difuzat pe blogul cutiapandorei.net cu presedintele CNA vorbind unor copii de noua ani despre 'bors d-ala de-i crapa creierii pe pereti'.

Nou scandal la CNA: Boicot si cereri de demisie

Ma intreb daca unul dintre copiii premierului ar fi venit acasa de la scoala cu o asemenea inregistrare pe telefonul mobil, ce i-ar fi spus? Ca este contrafacuta inregistrarea, ca vrea sa auda forma integrala, ca duce la expertizat telefonul sau ca a doua zi va merge la scoala sa intrebe directorul ce s-a intamplat?", scrie Narcisa Iorga.

Acesta mentioneaza ca si inregistrarile audio publicate de Realitatea Tv sunt autentice, fapt confirmat de mai multi anagajati ai CNA. Narcisa Iorga o acuza pe Georgescu de minciuna, in conditiile in care, anterior, sefa Consiliului a afirmat ca a sesizat autoritatile pentru analizarea inregistrarilor audio.

Stenogramele inregistrarilor, asa cum au fost publicate pe blogul Narcisei Iorga:

Presedintele CNA, razand in hohote, in timp ce se discuta retragerea licentelor Radio Guerrilla: "A intrat in sala (n.m. sala sedintei publice a CNA) un barbat sexi si asa reactionez eu cand vad un barbat sexi".

Noi inregistrari cu sefa CNA. Laura Georgescu: Va belesc! Sa moara mama! Pe bani va belesc! (Video)

Sedinta publica din 19 septembrie 2013, fragmente din stenograma depusa la Comisia de cultura din Senat, cand Laura Georgescu a fost audiata ca urmare a reclamatiilor Realitatea Media. Transcriptul sedintei publice a CNA in care a avut loc dezbaterea cu reprezentantii Realitatea Media SA, referitoare la retragerea licentelor Radio Guerrilla si The MONEY Channel.

Pag. 3 - Dna Hamza (reprezentant Realitatea Media):... Intentia noastra nu a fost sa va ocolim. Nu inteleg de ce radeti...am spus vreo prostie?!

Laura Georgescu: Nu, a intrat un barbat foarte sexi, si eu sunt foarte sensibila la barbati! Asa reactionez eu cand vad barbati sexi (n.m. In sala de sedinte intrase reprezentantul unui post de radio. Toti membrii CNA am crapat de rusine. Laura Georgescu continua sa rada, privind-o pe reprezentanta Realitatii Media)

Laura Georgescu, in timp ce i se cere demisia la CNA: Nu cedez presiunilor!

Pag. 15 - Laura Georgescu:... toate datele pe care si dvs., luni seara vi le-am solicitat, si lui Liviu Mihaiu i le-am solicitat sunt dintr-o singura ratiune: va rog sa transmiteti proprietarilor Realitatea Media, aparam interesul public care doreste brandul Radio Guerrilla, aparam realizatorii Radio Guerrilla, nu exista o axa politica, nu e Ponta, nu e Hrebenciuc, ati gresit. E Mihaiu si cu Dobrovolschi. CNA ii va apara ca sa nu fie jecmaniti de BANI si vor ramane cu Radio Guerrilla pe viata cu orice risc. Acesta este motivul pentru care, in aceeasi saptamana, a doua oara sunteti pe ordinea de zi a Consiliului National al Audiovizualului, care nu are alta treaba decat cu spatiul audiovizualului romanesc, unde Liviu Mihaiu si Mihai Dobrovolschi trebuie sa faca radio orice s-ar intampla si vor face radio, cat timp eu ocup orice scaun in Consiliul National al Audiovizualului. Nu ma intereseaza cine sunt Ponta si Hrebenciuc, ii recunosc insa ca valori incontestabile pe piata radio pe Liviu Mihaiu si Mihai Dobrovolschi.

In dialog cu Liviu Mihaiu:

Laura Georgescu: Va place sa faceti radio, faceti pentru BANI radio sau pentru...? Va multumesc ca sunteti aicea si va rog sa aveti convingerea ca CNA exista ca sa apere realizatorii de radio si de televiziune, da? Nu ca sa fie prostiti de oameni care vor sa faca bani stiti bine cum...

Presedintele CNA, in cadrul sedintei publice din 17 iunie 2014

"Suferiti de sindrom psihicalizat. Termen medical. Mergeti si-nvatati ca e varsta sa-nvatati, fiindca altfel, sa stiti, ca si spalatul pe dinti, creierul trebuie antrenat zilnic".

Scandalul de la CNA

Inregistrarile cu Laura Georgescu au declansat un scandal care a ajuns pana in Parlamentul Romaniei, unde sefa CNA a fost chemata la audieri in Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor.

Parlamentarii PP-DD au sesizat DNA in legatura cu mai multe afirmatii facute de Laura Georgescu in aceste inregistrari difuzate de Realitatea TV.

In cele mai recente inregistrari, Laura Georgescu spune unor angajati ai CNA "Va belesc", iar o angajata a sustinut ca ar fi fost amenintata cu castrarea.

In primele inregistrari, ea poate fi auzita cum vorbeste urat cu copiii participanti la un program de educatie alternativa.

Adevaratul scandal a izbucnit cand, in alte inregistrari, Laura Georgescu dezvaluie unui conlocutor ca protejeaza postul de televiziune Romania TV, care apartine deputatului PSD, Sebastian Ghita, pe care insa il gratuleaza cu apelativul "boul de Ghita", dar si cand s-a referit la presedintele Comisiei pentru Cultura a Senatului, Georgica Severin, drept "jigodie".

Premierul Victor Ponta a sustinut ca nu o va schimba din functie pe sefa CNA, pentru ca aceste inregistrari nu provin din "surse credibile".

D.R.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#inregistrari CNA Laura Georgescu, #scandal CNA Laura Georgescu , #CNA