Se cere demisia presedintelui CNA: Transforma CNA in Consiliul National al Antenelor

Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 12:23
2785 citiri
Se cere demisia presedintelui CNA: Transforma CNA in Consiliul National al Antenelor
Foto: ziarulring.ro

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Narcisa Iorga si Valentin Jucan, au cerut demisia presedintelui institutiei, Laura Georgescu, acuzand ca transforma CNA in Consiliul National al Antenelor.

Cei doi sustin ca Georgescu a adus, in ultimul an, prejudicii majore de credibilitate autoritatii pe care o conduce, intr-un comunicat remis paginademedia.ro.

"Presedintele CNA, Laura Georgescu, a adus prejudicii majore de credibilitate autoritatii pe care o conduce de un an incoace. Ii cerem demisia pana luni, zi in care a convocat o sedinta extraordinara a CNA, motivand public ca nu are nicio problema sa introduca cu celeritate pe ordinea de zi dosarul Antena 2", se arata in scrisoarea redactata de Iorga si Jucan.

Dan Diaconescu incaiera CNA: Membrii Consiliului depun plangere penala pe numele sefei lor

Cei doi enumera in document motivele pentru care Georgescu ar trebui sa plece de la sefia CNA, sustinand ca acestea sunt "suficiente pentru ca doamna Laura Georgescu sa piarda definitiv sustinerea pe care i-am acordat-o in ianuarie 2013, votand-o presedinte al Consiliului National al Audiovizualului".

Prima acuzatie este ca, in sedinta de vinerea trecuta, presedintele CNA "a demonstrat public ca are carente in cunoasterea legislatiei din domeniul audiovizualului", dupa ce a afirmat ca "postul de televiziune Antena 3 poate face publice mesajele primite de la telespectatori, indiferent de continutul acestora". Jucan si Iorga au mentionat ca acest lucru contravine legislatiei audiovizuale, care responsabilizeaza televiziunile pentru continutul pe care il difuzeaza.

Amenintari cu demisia in CNA, din cauza modului in care se voteaza

De asemenea, membrii CNA au mai acuzat ca Georgescu "a refuzat sa includa in Codul etic al membrilor CNA criteriul integritatii cu referire la incompatibilitati si conflicte de interese, cu toate ca acest principiu era agreat de ONG-urile de media din Romania, care au fost consultate, dar ignorate".

Ei au precizat ca seful institutiei a preferat o varianta agreata de sase membri CNA, dintre care doi sunt declarati de catre ANI in stare de incompatibilitate, respectiv conflict de interese.

Georgescu a acordat premii fara acordul CNA

Un alt motiv invocat de Jucan si Iorga este ca Georgescu a acordat, miercurea trecuta, premii de excelenta, fara sa tina cont de autoritatea Consiliului. "Aceste premii nu reprezinta decizia CNA, au fost acordate pe criterii lipsite de transparenta si fara consultarea tuturor membrilor Consiliului", se arata in comunicat.

"Consideram ca autoritatea Consiliului National al Audiovizualului este grav afectata. Presedintele CNA a acceptat ca luni sa fie organizata o sedinta extraordinara pentru a include pe ordinea de zi subiectul Antena 2, ceea ce inseamna ca raspunde unor presiuni inadmisibile, indiferent de unde ar veni acestea.

Ne opunem transformarii CNA in Consiliul National al Antenelor si cerem demisia presedintelui Laura Georgescu, pentru a pune capat acestei intamplari nefericite din istoria CNA", conchid Jucan si Iorga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Laura Georgescu demisie, #Laura Georgescu demisie CNA, #Jucan Iorga demisie Laura Georgescu , #CNA
Comentarii
Poza Lazar
Lazar
rank 5
Toate institutiile USL,stau drepti in fata trustului Intact !
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5