Valentin Jucan, despre absenta sa de la sedinta CNA: Eram in concediu

Vineri, 28 Iunie 2013, ora 12:23
1356 citiri
Valentin Jucan, despre absenta sa de la sedinta CNA: Eram in concediu

Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului, sustine ca afirmatiile presedintelui CNA, Laura Georgescu, referitoare la absenta sa nemotivata de la sedinta CNA de joi nu sunt adevarate, el fiind in concediu legal.

"Joi, 27 iunie a.c., eram oficial in concediu, legal, anuntat cu cateva zile inainte, iar sedinta CNA a fost suspendata din lipsa de cvorum, deoarece alti doi membri ai CNA au parasit sala", a declarat Jucan vineri.

Valentin Jucan sustine ca "presedintele CNA minte" atunci cand afirma ca el ar fi declarat ca "CNA este cea mai corupta institutie din Romania", afirmatia fiind facuta intr-o interventie telefonica solicitata de realizatorul B1 TV, dar formulata de invitatii din platou.

De asemenea, Valentin Jucan a precizat ca transportul la domiciliu de patru ori pe luna este o facilitate oferita de OUG 69 din 2005 de care nu beneficiaza doar el in cadrul Consiliului si ca a renuntat de trei luni la abonamentul telefonului mobil platit de institutie.

"Regia de sediu? Probabil se face referire la biroul pe care il ocup la sediul CNA", a spus Jucan, adaugand ca si-a amenajat biroul "din fonduri proprii, pe parcursul unui an", cumparand "lampi, perdele, accesorii de birou si doua fotolii achizitionate second-hand".

In ceea ce priveste costurile cu intretinerea masinii de serviciu, Jucan a afirmat ca de la preluarea in folosinta a autoturismului Renault Megane, in 2012, a folosit bugetul propriu (4.000 lei) pentru a aduce masina la un standard normal de folosire, fara sa ceara decontarea cheltuielilor. El sustine ca are un consum mic de combustibil, din cota acordata de lege si nu beneficiaza de sofer.

Sedinta de joi, suspendata din lipsa de cvorum

Presedintele CNA, Laura Georgescu, i-a adresat joi seara un apel public lui Valentin Jucan de a participa la sedintele Consiliului, mentionand ca sedinta s-a suspendat din lipsa de cvorum.

"Avand in vedere ca astazi, 27.06.2013, la ora 15,30, sedinta publica a Consiliului National al Audiovizualului s-a suspendat din lipsa de cvorum, va somez public, domnule Valentin Alexandru Jucan, membru CNA, sa participati la sedintele publice ale Consiliului care se desfasoara in fiecare saptamana, martea si joia, acceptand ca in celelalte 3 zile lucratoare ale saptamanii sa participati la proiectele institutiei si nu la audientele publice pe care le-ati solicitat, prin abuz de incredere, celorlalti membri ai CNA", se arata intr-un comunicat al CNA, semnat de Laura Georgescu.

Totodata, presedintele CNA il roaga pe Valentin Jucan sa nu mai aduca atingere imaginii Consiliului.

"De asemenea, va rog sa nu mai aduceti atingere imaginii publice a institutiei de la care luati indemnizatie de un an si jumatate, desi, potrivit declaratiei dumneavoastra de la postul B1 TV, 'CNA este cea mai corupta institutie din Romania'", declara Georgescu.

Citeste si Scandal in CNA: Jucan consuma 11.000 de lei pe luna si nu vine la munca

Potrivit presedintelui CNA, costurile din bani publici aferente postului colegului sau "sunt de aproximativ 11.000 de lei lunar, reprezentand indemnizatia lunara, chiria pentru locuinta din Bucuresti, transportul pentru patru deplasari cu avionul la resedinta din teritoriu, abonamentul la telefonul mobil, regia de la sediu, costurile cu intretinerea masinii de serviciu si benzina aferenta".

"Mentionez ca venitul ca Presedinte CNA, pe care il incasez pentru cele sapte zile lucrate pe saptamana, este de circa 5.000 de lei lunar", se mai arata in comunicatul presedintelui CNA, Laura Georgescu.

Sedinta de joi a CNA s-a intrerupt in jurul orei 15,30 din lipsa de cvorum, Rasvan Popescu si Lorand Turos plecand inainte ca discutiile asupra subiectelor de pe ordinea de zi sa fie epuizate, iar Valentin Jucan si Christian Mititelu fiind absenti. CNA are 11 membri, cvorumul de sedinta fiind de opt membri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Valentin Jucan lipsa sedinta CNA, #sedinta CNA suspendata, #lipsa cvorum sedinta CNA , #CNA