CNN prezinta aventura unei americance in Romania

Marti, 06 Iulie 2010, ora 19:53
11282 citiri
CNN prezinta aventura unei americance in Romania
Foto: CNN

O voluntara americanca de 52 de ani din Brusturoasa (Bacau) este protagonista unui reportaj al CNN, care ii descrie povestea in Romania drept "o aventura".

Natalie Montanaro, asistent la Universitatea Charleston, din Carolina de Sud, a ajuns in Romania in mai 2009, prin programul de voluntariat al Guvernului SUA, U.S. Peace Corps. Ea traieste in mica comunitate rurala Brusturoasa, ce reuneste cinci sate in nord-estul tarii, cu o populatie de 3.000 de locuitori, scrie CNN.

Montanaro le-a explicat jurnalistilor din tara ei ca viata in Romania nu se compara cu cea din SUA, fiind marcata de traditie si religie.

"Totul este foarte vechi. Exista multe animale - cocosi, cai si gaini. Trebuie sa te feresti cand treci strada, mai ales de vaci!", a spus americanca.

Montanaro munceste la cele trei scoli din comuna, invatandu-i engleza pe copiii de la gradinita pana la clasa a opta. Ea le ofera de asemenea cursuri de calculator, dupa ore.

O data pe luna, Montanaro organizeaza pentru elevii de 12-15 ani o zi de gastronomie internationala. "Ii invat despre mancaruri noi, alimente sanatoase, unelte noi, despre ce trebuie sa vorbeasca la cina si cum trebuie aranjata o masa", a spus ea.

Romania, o binecuvantare

Pentru ca in comuna nu exista nici un supermarket, Montanaro a fost nevoita sa isi cultive propriile legume in gradina familiei care o gazduieste.

"Mi-am plantat spanac, anghinare, salata, rozmarin, praz, ardei si busuioc, printre altele. Le voi folosi in combinatie cu cartofii, morcovii, cepele, rosiile si castravetii pentru a le gati in aceasta vara romanilor ceva ce nu au gustat inca", a promis Natalie.

Americanca este incantata de Romania si si-a descris experienta aici drept "o binecuvantare".

"Prin venirea aici mi-am implinit multe vise, am trait printre oameni buni, am invatat traditiile lor si mi-am facut prieteni. Copii romani sunt foarte inteligenti. Frumusetea pe care am vazut-o aici pe durata voluntariatului meu a facut totul sa merite", a mai spus Montanaro pentru CNN.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#voluntariat american Romania, #traditii romanesti, #straini Romania , #CNN
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Americanca este incantata de Romania si si-a descris experienta aici drept "o binecuvantare"
Poza bum
bum
rank 5
am plecat daca incepeti cu subiectele astea