Jurnalist concediat pentru o postare pe Facebook. Cum explica Digi24 decizia

Joi, 17 Iulie 2014, ora 08:01
8647 citiri
Jurnalist concediat pentru o postare pe Facebook. Cum explica Digi24 decizia
Foto: Digi24.ro

Dupa ce l-a concediat abrupt pe jurnalistul Cristi Citre, redactorul sef de la postul TV Digi24 vine cu cateva explicatii.

"Ne vom desparti de oricine nu impartaseste valorile in care noi credem - echilibru, echidistanta, impartialitate", precizeaza Cosmin Prelipceanu, intr-o replica trimisa Pagina de Media.

Jurnalistul Cristi Citre, concediat de la Digi24 dupa ce a "sarit calul pe Facebook"

Jurnalistul din Departamentul Politic al televiziunii de stiri a anuntat miercuri ca a fost concediat dupa ce si-a exprimat pe Facebook opiniile critice la adresa premierului Victor Ponta, lucru care nu a fost agreat de redactorul sef.

Cristi Citre a declarat pentru Reporter Virtual ca a fost dat afara la o zi dupa ce a postat pe Facebook un comentariu virulent la adresa premierului.

"Fara sa-mi indice postarea respectiva, mi-a spus ca 'am sarit calul pe Facebook', am citat. Si mi-a spus ca noi, jurnalistii, n-avem dreptul la opinii. N-a fost o discutie mai lunga, deoarece nu aveam ce discuta mai mult", a relatat Citre pentru sursa citata.

"Digi24 se delimiteaza de jignirile aduse in spatiul public oricaror persoane, fie ca este vorba despre politicieni sau nu. Consideram ca libertatea de exprimare include intotdeauna si respectul", se justifica Prelipceanu.

"Mie mi se pare o limitare a dreptului la libera de exprimare, care este prezent in Constitutie la articolul 30 si despre care se spune ca este inviolabil. Imi pare rau, dar eu unul nu pot sa accept o asemenea limitare. Si nu vorbesc despre talibanism, ci despre presa. Presa ar trebui sa fie exact expresia libertatii de exprimare", a mai declarat jurnalistul concediat.

Luni, dupa aparitia inregistrarilor de la intalnirea Victor Ponta-Traian Basescu, Cristi Citre a postat pe Facebook urmatorul comentariu, in care vorbeste despre Victor Ponta:

"Mai are cineva vreun dubiu ca omul e bolnav, nesimtit si fara discernamant? Ca isi bate joc, ca iti rade in fata, ca te minte fara sa clipeasca? Dupa ce azi la Cotroceni isi curata scamele de pe sacou si isi dadea ochii peste cap de plictiseala, dupa ce ca a dovedit ca este un habarnist total in materie de economie, iata ce declara Victor Ponta (la RTV, of course):

'L-am vazut nervos, transpirat, rosu la fata. La asa zisele consultari de la Cotroceni, Traian Basescu a dovedit ca nu stapaneste termenii economici. E o catastrofa. Eu il cunosc foarte bine pe domnul Basescu si stiam ca astazi ma va evita si ca va incerca sa isi canalizeze atentia spre doamna Petrescu. I-am spus si inainte ca nu are curaj sa vorbeasca cu mine (...) Dar a facut fata foarte bine si a raspuns argumentat'".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Cristi Citre concediat Facebook, #Digi24 concediat Cristi Citre , #Digi24