Laurentiu Radulescu, despre ce inseamna sa fii reporter pe eveniment in Romania

Joi, 14 Februarie 2013, ora 07:37
7130 citiri
Laurentiu Radulescu, despre ce inseamna sa fii reporter pe eveniment in Romania

Sa fii reporter pe eveniment nu e deloc usor mai ales in Romania, o tara unde evenimentele se succed cu o repeziciune demna de invidiat, afirma Laurentiu Radulescu, prezentatorul emisiunii "Din interior", difuzata duminica, de la 18.30, la Digi24, si reporter al sectiei Eveniment.

Pe 1 martie, Digi24 implineste un an si porneste o campanie ambitioasa, Raport de tara, care va ajunge, timp de 6 luni, in toate judetele, in incercarea de a surprinde Romania asa cum este ea, direct la sursa.

Laurentiu Radulescu face parte din echipa Digi 24 de la inceput si a declarat intr-un interviu pentru Ziare.com ca daca nu s-ar fi facut jurnalist ar fi ales meseria de pilot.

"Nu ma intreba de ce, dar respect enorm meseria (de pilot - n.red.). Implica adrenalina, responsabilitate", a declarat el.

Fiind reporter de eveniment, Laurentiu merge foarte mult pe teren si filmeaza in multe locuri periculoase.

"Sunt reporter de eveniment, deci ar dura ceva sa enumeram locurile grele. Pot sa spun ca nu e usor sa filmezi in viscol sau in barca, la inundatii. Ma deplasez des in zone de razboi. Probabil ca Fasia Gaza, Afganistan si Cairo au fost printre cele mai periculoase zone. Dar realizezi cat de mult te-ai expus pericolului doar atunci cand revii in tara", a declarat Laurentiu Radulescu.

Si pentru ca merge des in zone periculoase, au existat si momente in care a simtit ca se afla in pericol. I s-a intamplat in Afganistan, noaptea, in timp ce dormea, in cadrul unei alarme de atac.

"Atunci am crezut ca gata, atat a fost. Iar in patrulare, in TAB-uri, simti ca esti mereu privit dinafara transportorului. Dar repet, atunci cand pleci intr-un teatru de razboi este un lucru asumat", a precizat Laurentiu.

Cu toate acestea, el spune ca nu este greu sa fii reporter special, atat timp cat iti place ceea ce faci.

"E o meserie ca oricare alta, daca o faci cu pasiune. Timp pentru mine exista, e drept putin, dar atunci cand il am incerc sa profit si sa ma rup cat mai mult de cotidian. Stau acasa, ma joc cu catelusa mea, ies cu prietenii, plecam in calatorii. Am o viata absolut normala", a mai declarat Laurentiu Radulescu.

In ceea ce priveste reportajele pe care le-a facut pana acum, el afirma ca ii este foarte greu sa aleaga unul care l-a impresionat, pentru ca "toate aceste reportaje sunt rezultatul muncii de durata si sustinute a unei echipe exceptionale de reporteri si a producatorului emisiunii".

"Din Interior este un proiect pe care-l respect si la care tin enorm. Ma invata multe, din alta perspectiva decat cea a stirilor. Nu voi face nominalizari de reportaje, pentru ca mi-ar fi foarte greu sa aleg. De la reportajul realizat in catacombele Bucurestiului, pana la descoperirea Deltei Capitalei, de la filmarile in locatii de poveste din tara, din cadrul campaniei Romania din interior, pana la povestiile nespuse ale salvatorilor pompieri si jandarmi, toate aceste reportaje sunt rezultatul muncii de durata si sustinute a unei echipe exceptionale de reporteri si a producatorului emisiunii", a conchis Laurentiu Radulescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Laurentiu radulescu Digi24, #reporter eveniment Din interior , #Digi24